IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

8 неща за Mercedes 190E Cosworth, които може би не знаете

Извън факта, че официално легендата дори не е носела това име

Mercedes 190E Cosworth се появява на бял свят в края на 1982 година. Машината определено е революционна и авангардна, като разполага с куп изключителни технологии за времето си. И успехите не закъсняват: куп световни рекорди, състезателни победи и превръщането на модела в една от живите легенди на автомобилната индустрия.


Mercedes 190E Cosworth


Макар моделът да е разработен в тясно сътрудничество с британските моторспорт експерти от Cosworth, реално името на последните никога не е присъствало официално в наименованието на модела. Типично по германски, той е със сухия индекс Mercedes 190E 2.3-16.

Под тези прости цифри, стои автомобил с модифицирана аеродинамика, технологично окачване и олекотен двигател с изключителни параметри. И макар в началото да шокира феновете на Мерцедес, по-късно "болидът" се развихря и става обект на възхищение, а днес е ценен колекционерски екземпляр. Но има и няколко много интересни факта около него, за които може би малцина са наясно. Нека ви разкажем.

8 неща за Mercedes 190E Cosworth, които може би не знаете:

0 от 500
  • #5
    21 rate up comment 0 rate down comment
    пропов ( преди 3 години )
    Как искам поне за малко да юрна една такава машина! Това са коли носещи радост, много усещания, емоция. Сега са едни луксозни, укротени, дигитализирани.
  • #4
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Ацо ( преди 3 години )
    Проста математика 50000 за 200часа прави по 250км.на час! За ония години това е невероятно постижение! Не знам кой компютър на колела от днешните ще издържи този тест!
  • #3
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Big fat emilyano ( преди 3 години )
    Супер колица
  • #2
    2 rate up comment 47 rate down comment
    Смешни сте ( преди 3 години )
    Е по-добре климатици и телевизори вместо тая каруца с манивела за сваляне на стъклата
  • #1
    43 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Изминал 50 хил км за 200часа, представям си ако днешните коли ги пуснат на подобно изпитание , освен сервизно обслужване , ще има смяна на скоростни кутии , дюзи, климатици , телевизори....