IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първото електрическо Ferrari ще се появи не по-рано от 2025 година

Моделът ни ще разполага с най-модерните технологии, обяви шеф на компанията

Първото електрическо Ferrari, което според очакванията трябва да се появи след 2025 година, ще използва най-съвременните технологии, за да гарантира, че ще оправдае наследството на бранда. Това заяви търговският и маркетинг директор на италианската компания Енрико Галиера пред Autocar.


Ferrari


От Ferrari още не са потвърдили каквито и да било планове или времева линия за първия си електромобил, въпреки че изтекли патенти от началото на тази година намекват, че компанията работи върху двуместен модел със задвижване на четирите колела и електромотор, монтиран на всяко колело. Галиера изключи появата на електрическо Ferrari поне в следващите пет години и беше непреклонен, че този план няма да бъде ускорен от появата на нови премиум производители в сегмента като Pininfarina.

"Има няколко конкурента, които влизат на пазара с нови технологии, която ще разгледаме, но дали това ще бъде проблем за Ferrari? Мисля, че не, заради нашите специфични нишеви цели”, казва Галиера. "А това ще предизвика ли интерес на Ferrari към този пазар? Не. Ние твърдо вярваме, че технологията на батерията все още не е достатъчно развита, за да отговори на нуждите на суперавтомобил. В следващите пет години не вярваме, че технологията ще успее да отговори на нуждите на Ferrari", добавя той.

Ferrari


На въпрос дали компанията ще успее да продължи да оперира във Великобритания, ако планираната забрана за продажба на автомобили с ДВГ бъде въведена през 2032 г., Галиера отговори: "Ние ще изпълним всички разпоредби, които ще влязат в сила, и не вярваме, че такива ще ни принудят да правим специални планове". Галиера не изключи появата на електрическо Ferrari, но уточни, че времевата линия за такъв модел зависи изцяло от техническите разработки.

Снимки: Autocar

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Rimac Automobili ( преди 3 години )
    Хърватинът Mate Rimac, производител на 2 модела хиперколи с мощност над 1 гигават (Cincept_One и C_Two) ПЛЮС колата Rimac e-Runner, с която великият Nobuhiro Tajima с прякор Чудовището строши всички рекорди на Pikes Peak. Та същия този хърватин прочете това и се подсмихна: "Тез жабари па недоразбрали!" Аз няма да забравя Salomondrin как се осpa като Mate го повози в Concept one. Вика човек като даде газ топките ми се прибраха...