IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кога има смисъл да се използва еко режим в автомобила?

Тази система върши работа само при определени условия

Според повечето експерти по темата, всевъзможните еко режими всъщност са една от най-безполезните функции в колата. Те могат да помогнат в редки случаи и при определени условия.


Eco режим


За да спестите гориво, е много по-ефективно да възстановите стила си на шофиране - натискайте по-леко педала на газта, ускорявайте възможно най-плавно, шофирайте предвидливо и използвайте спирачките възможно най-малко. Това са все златни и стари правила, чието спазване води до много повече икономия, отколкото доверяването на режими.

Има и някои изключения, като например еко режима при повечето модели на BMW, при който електрониката прави възможното да влияе на максимално голям брой системи в автомобила и действително ви помага, за спестите.

Между другото, при някои модели в еко режим климатичната инсталация започва да работи по различен начин. В купето става задушно поради факта, че компресорът на климатика през повечето време практически не е свързан, а това е страшно неприятно както в жегите, така и при влажно време, когато стъклата започват да се потят повече.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до 3 ( преди 8 месеца )
    това което си написал какво общо има с ЕКО режима?! Айде качи се първо на кола с режими на шофирне, карай един месец в голям град на Спорт режим и един месец на Еко режим с един и същ стил на шофиране и ела пак да пишеш! И автора и някои от коментиращите май не сте имали досег с кола с такива режими!
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Някой дали разбра кога има смисъл от еко режим? По-безсмислена статия е трудно да намериш!
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    На разхода най-много влияе скоростта! И най-неопитния шофьор ако кара с 80, ще направи много по-нисък разход от най-опитния, който кара със 140.
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Т.е. афтора съветва да не четем инструкции и да не ползваме на колите екстрите, защото са безсмислени!!! Брей какви капацитети имало в тази мижава медийка бре?????
  • #1
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Нане ( преди 8 месеца )
    Докога ще преписвате от руските сайтове. То ако руснаците бяха капацитети, света сега само руски коли щеше да кара...ама на...