IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lancia Gamma идва със 700 километра пробег 

Продажбите на Ypsilon тръгнаха с изненада - купуват я повече мъже

Представянето на надпреварата Lancia Rally Trophy, което ще се провежда от 2025 година, като марката ще учасгва с Ypsilon Rally4 HF, беше направено лично от Лука Наполитано, главен изпълнителен директор на марката. Той използва случая да повдигне завесата за новата Lancia Gamma, която пристига през 2026 г. Новината е, че тя ще се произвежда в Италия, в завода Melfi, избран заради перфектното си производството.


Lancia Gamma


Тук ще се роди новият автомобил Lancia, базиран на мултиенергийната платформа Stla Medium. Проектиран, конструиран и разработен в Италия, той ще има дължина от 4,70 метра и 700 км автономност.

Иначе герой на събитието беше Ypsilon HF, 100% електрически автомобил. Вместо 240 к.с. - както беше съобщено по-рано, мощността нараства до 280 к.с. като при Alfa Romeo Junior Veloce. Отличава се със задвижване на предните колела и самоблокиращ се диференциал Torsen.
 
 
LANCIA


В същото време първите данни за продажбите на Ypsilon малко повече от 2 месеца след пускането му на пазара сочат, че има около 10 000 поръчки, 25% от които са с оборудване Cassina, най-високото в гамата. Електрическите са 10%, а хибридът е тотално най-предпочитан с 90%. Клиентелата също е нетрадиционна: предишният модел беше особено обичан от жените, докато новият Ypsilon има не само много нови клиенти (до 60%), но и добър отговор от мъжката публика (също до 60%).
 

0 от 500