IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lancia Delta - една легенда на 45!

Моделът не само стана терминатор в ралитата, но даде втора младост на марката

Споменаването на Lancia Delta веднага отвежда към шестте поредни победи в Световния рали шампионата, към Мики Биазион, Акропола, черните пътища на Кения. Но отвъд брилянтната спортна кариера - има друга великия история. Тази на компактен автомобил с трудна мисия да смени позицията на Lancia в рамките на Fiat Group. 

Да, защото след Beta и Gamma компанията от Торино се нуждае от автомобил, способен да генерира значителни обеми продажби, като същевременно запази непокътната емблемата на Lancia: синоним на качество, елегантност и модерност. След като навлиза с гръм в силно конкурентен сегмент, този на компактните хеч-беци, Delta ще допринесе значително за „втората младост“ на Lancia. Тя продължава 14 години. Но в сърцето на шофьорите тази кола е все още жива и вълнуваща, макар и родена преди цели 45 лета!


Lancia Delta - една легенда на 45 (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 2 дни )
    Той човека гледа улиците днес, през своите 15-20 години живот. Какво го интересува историята?! Още малко, ще го накарате да се научи да гласува с разум, а не за най-голямата батка на пазара...
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Име ( преди 2 дни )
    До 1#:Да кажеш за италианска кола безлична, кажи честно?! Ланча си е легенда, била е преди, ще си остане завинаги! Хенри Форд, Енцо Ферари и куп други легенди в автомобилната индустрия и спорт са се прекланяли пред Ланча, тук някакъв безличник ще дава оценки за нещо от което си няма грам понятие. Сладур!
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Валенков ( преди 2 дни )
    Ами фулвия? Или 037, която отмъква титлата на С1 и все още държи рекорда за Световен Рали Шампион за автомобил със задно предаване и без турбо компресор, или S4, която затвори група Б.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 4 дни )
    До 1 - еееее, имат и Стратус
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    187 ( преди 4 дни )
    що не вземете направо да плясвате линк към оригиналната статия, да не се мъчим с превода ви? и редактор нещо, това онова или си го караме на аматьорски начала?
  • #1
    3 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 дни )
    Това май си им и остава единствения запомнящ се модел, особенно Интеграле. Останалите са толкова безлични, че дори може да не ги забележиш на улицата. И както е приказката една птичка пролет на прави..