fallback

Land Rover, откраднат в Лондон, се продава в Сибир

Руските власти го намериха при опит за регистрация в Иркутск, ще го върнат на собственика

Скъп Land Rover, откраднат от британски шофьор в Лондон, шокиращо се озова на повече от 5000 мили (8000 км) в отдалечен сибирски град. Луксозното возило на стойност над 50 000 долара беше задържано от полицият в Иркутск. Промишленият център е само на 66 километра от езерото Байкал.  

Този  Discovery Sport е бил откраднат от улица в Лондон – все по-често явление, което тормози цяла Великобритания. Полицията смята, че колата е била незаконно изнесена в страната от руска банда, занимаваща се с трафик на гепени коли. Land Rover беше открит в тази часта на Русия, която е на цели пет часови зони преди Обединеното кралство, когато предполагаемият нов собственик на колата се опита да то регистрира. Ще пие една студена вода от Байкал с парите.

Черният кросоувър е издирван от Интерпол. Властите в Иркутск, поздравления за тях, успяха да сравнят идентификационните номера на този Land Rover с откраднатия в Обединеното кралство. „Служители на регионалното звено на Интерпол потвърдиха, че колата е била открадната от британски жител“, казаха от руското министерство на вътрешните работи в Иркутск. „По този факт правоохранителните органи на Обединеното кралство са образували наказателно дело, а самата кола е обявена за издирване по каналите на Интерпол“.

Руските власти съобщиха, че превозното средство ще бъде върнато на собственика  във Великобритания. Което звучи още по-невероятно на фона на войната в Украйна и затворените граници за Русия към Западния свят.    

Този проблем се превърна в наистина тревожен на Острова. Собственици на Range Rover бяха принудени да предприемат допълнителни мерки, за да защитят колите си. Луксозният SUV, произведен от Land Rover, беше коронован като най-крадената кола в Обединеното кралство както през 2021 г., така и през 2022 г.

Руските банди също харесват модела. Три бройки от него бяха открити наскоро в контейнер, приготвен за износ. Крадците ги бяха скрили между матраци и килими. По-късно ченгетата откриха  Bentley, Audi и скъпа Toyota в друг транспортен контейнер. После полицията намери сред пратката и Rolls-Royce на стойност £300 000.    

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 57 минути )
    До 3,защото и собствениците са вътре в играта,получават тлъсти суми от застрахователя.
  • #4
    анонимен ( преди 58 минути )
    До 2 по-вероятно е да са някакви миниатюрни детски коли,дет са ги гепили/думите на автора/ и простотиите написани да се плюе по Русия. В не малко от случаите участват собствениците на "гепените" возила,за които вземат тлъсти пари от застраховката,като ги обявяват след време за откраднати,време необходимо да бъде изнесен автомобила легално и да достигне далечната си точка.
  • #3
    анонимен ( преди 2 часа )
    Ленд Ровъра е най-крадената кола в ЮК, някои застрахователи вече отказват да ги застраховат. Ние тука такива проблеми нямаме - 30 годишни бвмта с изгнили ламарини не се крадат.
  • #2
    анонимен ( преди 2 часа )
    Тези три бройки в един контейнер трябва да са били разглобени иначе няма как да ги събереш вътре- един контейнер е малко над 12 метра а Ровъра ги има 5 метра.
  • #1
    анонимен ( преди 3 часа )
    Да си го беше карал с транзитните номера
fallback
Последни