IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хитрец клонира своя Fiat, за да не плаща данъци

Измамата изглежда перфектна, но властите все пак конфискуват копието

Моделът е същият, цветът е същият, собственикът е същият и градът е същия. Но измамата си е новаторска. 
 
 

Fiat Punto


Това е историята за два Fiat Punto от началото на века, които споделят всичко. Те имат дори един и същи регистрационен номер и една и съща застрахователна полица. Целта в края на краищата на този хитрец от Италия е следната: семейството му да кара две коли, но да плащат само една застраховка и един данък.

Пенсиониран работник от автосервиз от Казарано, град с 20 хиляди жители в провинция Лече, вероятно е бил ядосан от високите цени. И решил, че е дошъл моментът да намери решение. Гениалният майстор купува Fiat Punto от същата серия като този, който вече притежава. Променя номерата на шасито и се заема да го направи идентичен с първия. Клонинг във всяко отношение - от боята до капаците на джантите.

Бившият тенекеджия използва добре опита си, за да получи копие на семейния автомобил. Човекът  сам си прави и табели, идентични с тези на стария му Punto, като ги изработва от фибростъкло. Първият и вторият Fiat пътуват необезпокоявани известно време по улиците на градаи околните райони, докато един ден измамата не лъсва за властите.  Така историята завършва с неизбежното изземване на фалшивия Fiat Punto.
 

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    В град с 20 хиляди, нормално да се разчуе и да го фанат
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Лудория ( преди 2 часа )
    Има разлика в теглича. Най-малко това... и ако табелите бяха истински и имаше номера навсякъде, нямаше да го хванат... В Русия съм гледал такива веселяци, ама там градовете са огромни...