IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тиквата върши чудеса при замръзнало стъкло

Разтрийте нишестето и то ще пази колата от повторение на проблема

Сутрините у нас вече са мразовити с температура под нулата и скоро ще се наложи досадното упражнение - чистене на предното стъкло от заледяване. В планините вече го стартираха.
 
 
Размръзване на стъкло


Този вечен проблем може да бъде решен с използването на тикви, които са особено популярни сега покрай задаващия се Хелоуин. Според експерти - в  остатъците от растението се крие отговор срещу замръзналите ви стъкла на колата. По-точно, тайната е в съдържанието на нишесте в тиквите.

За да сте сигурни, че номерът работи, не забравяйте да махнете кората и да разтриете вътрешния слой на предното стъкло. Експертът на Motor Match твърди: „Нишестето действа като бариера между леда и стъклото, предотвратявайки бързото му повторно замръзване. Нишестето в зеленчуци като тиква и картофи е естествен агент за топене на лед. Когато се нанесе върху покритото със скреж предно стъкло, може да помогне за разграждането на скрежта и да направи изстъргването много по-лесно.
 
 
тикви


„Това е прост и рентабилен метод, който може да направи вашите зимни сутрини по-гладки. Само не забравяйте да оставите малко остатъчна тиква настрана за тези мразовити дни. Този метод е особено полезен за хора, които искат да пазят околната среда. Тиквата замества химикали, които могат да бъдат опасни за природата.“

Така че, ако имате останала тиква от Хелоуин, можете да я използвате добре и за колата. Разбира се, освен ако не решите да изпробвате някоя от великолепните есенни рецепти от българската кухня.
  

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 47 минути )
    ГАРАНТИРАНО: За 21 дни ще правите жесток секс като порнозвезда - ще увеличите трайно пениса си със 7 см и ще започнете да получавате ерекция за 3 секунди (твърда като стомана, колкото дълго искате),прочетете повече тук---- https://come.ac/Menstill
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    д 1 ( преди 59 минути )
    Става въпрос за отвън.. ама толко е капацитета на Илянко
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 1 час )
    Нямате ли пръскало със спирт за това действие?
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Илиян ( преди 1 час )
    Добре де, ако си намажа стъклото отвътре с парче тиква (как звучи само), няма ли да се размаже това нишесте и да замъгли гледката? Тогава, след като се размръзне, вземам оцет и вестиници и си почиствам стъклото. После, вземам пак някакъв рентабилен и екологичен метод, за да неутрализирам миризмата на оцет в купето...и накрая, след 2 часа размразяване шефът ми се обажда и казва да не си правя труда да ходя на работа, защото е твърде късно :) Хайде стига глупости!