IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-странното Audi стана електромобил

A2 E-Tron е концепция, отбелязваща 25-годишнината на оригинала

Преди 25 години Audi пусна на пазара един от най-странните (може би и най-странния) автомобил в историята си - А2. С своите къси надвеси, висока каросерия и алуминиева конструкция, този хечбек с пет врати се открояваше от конкуренцията. Моделът обаче се задържа в производство само 5 години и не получи втори шанс.


Audi A2 e-tron


Сега екип от обучаващи се в Audi реши да вдъхне нов живот на необичайния автомобил, като го превърне в електрическо превозно средство. От компанията не разкриват подробности за задвижването на A2 E-Tron, тъй като това е еднократен проект, създаден като част от програма за обучение.

Въпреки това лесно се забелязва, че външният вид е значително променен. A2 вече разполага със светещи емблеми като настоящите модели E-Tron, нова предна и задна броня, ревизирана решетка, модернизирани фарове и задни светлини, скрити дръжки на вратите и още някои дребни промени по екстериора.


Audi A2 e-tron


Когато преди 25 години Audi A2 беше пуснато за първи път, то беше оборудвано с малки бензинови и дизелови двигатели, но основната отличителна черта на модела беше алуминиевата му каросерия - истинска иновация по това време. Въпреки това дори футуристичните панели не успяха да привлекат достатъчно купувачи и Audi срещна затруднения с продажбата на модела.

Производството продължава до 2005 г., когато компанията решава да спре производството. Името на модела остава в сянка до 2011 г., когато на автомобилното изложение във Франкфурт е представена компактна и стилна електрическа концепция, загатваща завръщането на A2, но този автомобил така и не беше пуснат в производство.


Audi A2 e-tron


0 от 500