IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японска легенда в модата направи уникална G-Class

Past II Future е на базата на пикап и излиза в тираж от 20 бройки

Mercedes-Benz и италианският производител на облекла Moncler представиха своя нов, втори съвместен проект на събитието The City of Genius в Шанхай. Автомобилът е получил името Project G-Class Past II Future, като е в стила на популярния всъдеход с трилъчева емблема. Проектът няма да приключи с шоукар, тъй като германската компания ще пусне в продажба серия 20 бройки.


Mercedes-Benz G-Class Past II Future


В основата за Project G-Class Past II Future е внимателно реставриран пикап от 90-те години. А идеята за създаване на такъв автомобил е на японският музикален продуцент и моден дизайнер Томоаки Наро, известен като НИРО и смятан за един от основоположниците на уличната мода. Именно той е преработил редица елементи от екстериора и интериора, опитвайки се да преосмисли естетиката на 90-те години на миналия век.

В крайна сметка пикапът се превръща в кабриолет с подвижен покрив, напомнящ ватираните пухени якета на марката Moncler, която също участва в разработката. Каросерията е завършена в маслиненозелени и сиви матови цветове от модерната палитра на Mercedes-Benz, допълнени от редица черни и златни акценти.


Mercedes-Benz G-Class Past II Future


Интериорът получава карирана тапицерия в стила на по-ранните модели на G-Class и звукова система, разработена специално за този автомобил, чиито високоговорители са премахнати заедно с покрива. На кърмата има златисто оцветена туба и резервна гума с преосмислен дизайн на капака.

Серийните превозни средства ще бъдат построени на базата на настоящата G-Class. Те ще се предлагат в две версии - бензинова G 500 и дизелова G 450 d, и също ще получат двуцветна каросерия с черни акценти и кариран интериор, но покривът, разбира се, ще бъде нормален. Другите характеристики включват логото за сътрудничество на резервното колело и надписа 1 of 20 на централната конзола. Автомобилите ще бъдат доставени на клиентите през април 2025 г., цените все още не са обявени.


Още снимки на всъдехода - вижте в галерията:

0 от 500