IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

JDM не са само автомобили, а начин на живот

Не всички японския коли са част от тази култура, изпълнена със странности и традиции

Японската автомобилна култура е сбор от уникални странности и традиции. Някои от тях могат да бъдат оценени само от най-запалените автомобилни фенове от Страната на изгряващото слънце. JDM варира от малките модели кей-кар до легендарни спортни автомобили.

Терминът JDM (Japanese domestic market) означава Японски вътрешен автомобилен пазар. В галерията по-долу ще ви разкажем за някои малко известни факти, с които са запознати само експертите в тази японска култура, но които всеки е добре да знае.


Какво трябва да знаете за японската JDM култура (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 1-вия коментиращ ( преди 2 часа )
    Daihatsu Copen ли караш? :)
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 часа )
    Това от последната снимка бих го взел на момента , нищо , че не е JDM- с ляв волан е:)) 2-ри и аз бих си взел един "кей кар", но не мисля, че ще се събера в него - почти 2 метра и 105 кг, няма да ми е най-комфортния автомобил.:))
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 часа )
    Забавно е как прочетох статията, седйки в кей кар с двигател иммено 660 кубика без да съм в Япония. Навремето при социализма и началото на демокрацията и тук регистрационните табели бяха с цветна кодировка. Белите бяха служебни/държавни коли, а черни и после жълти бяха за лични коли. Явно имаме много общо с Япония, хе-хе.