fallback

Toyota и Lexus с рекордни продажби в Европа

Над 75% от всички реализирани автомобили са хибриди или изцяло на ток

Toyota и Lexus са на път да отчетат рекордни продажби в Европа през 2024 година. През първите девет месеца на тази година и двете марки постигнаха най-добрите резултати в историята си.

Toyota вече е продала 848 974 автомобила, което е с 5% повече от същия период на миналата година. Lexus също отбеляза впечатляващ ръст с 63 697 бройки или ръст от 17% на годишна база.

Японският автомобилен гигант е особено доволен от нарастващото търсене на електрифицирани модели. Над 75% от всички автомобили Toyota и Lexus, продадени в Европа, имат хибридни или изцяло електрически двигатели. Plug-in хибридите показват най-голям ръст в този сегмент, с увеличение на продажбите от 37%, благодарение на нови модели като Toyota C-HR. Електрическите автомобили също не останаха по-назад, като продажбите им се увеличиха с 28%.

Въпреки по-ниския растеж в сегмента на обикновените хибриди (+9%), хибридните автомобили остават важна част от успеха на двете японски марки. Toyota и Lexus продължават да укрепват позициите си на европейския пазар, като предлагат все по-екологични модели.

fallback
  • #10
    Гост ( преди 18 минути )
    Ще слушате Акио Тойода.
  • #9
    РУК ( преди 34 минути )
    Абе мите,като сме се разговорили за големи производители-БГ Илончо - Ахмед Мирчев,щял да разширява производството и в бази в Пловдив, Пещера, Гоце Делчев.Да не би да си му дал вашата оранжерия под наем да прави най-бързата кола на света и там. Като профил много си приличате!И двамата сте обсебени от беце Мъск!Ама като видях и твоя информационен източник Дани,как се вози в увитото в найлон "шаси" бутано от трима "инжинери" и дава мнение за геометрията на окачването на "хиперкара" - баш за там си!
  • #8
    РУК ( преди 40 минути )
    Митиче, както и да се въртиш, само по смешен ставаш и по на дълбоки ти влиза. Всеки ден твърдиш, че Тойота са в технически и пазарен застой, хората ти показват, че исторически са продали най-много коли в Европа, голяма част от тях хибриди които ти отричаш и на цялото това нещо, ти пак така се завърташ, че чак успяваш да си сложиш главата на чатала, да си теглиш един език там, и да кажеш, че това пак е технически и пазарен ама не застой, а срив! Имаш сериозен психо-емоционално-сексуален проблем!
  • #7
    До РУК ( преди 1 час )
    Даже не застой а направо за срив на продажбите на електромобили не проглушиха ушите експертите още от началото на годината. А то се оказа че е дори любимата им Toyota има 28% на чистите електромобили, 37% на плъгин хибридите, а чистите само зареждащи се хибриди в които се кълне и тях и нейните сектанти, е почти в застой
  • #6
    браво на Тойота ( преди 1 час )
    уважавам Тойота и Лексус за сметка на тесла и краварските истории като цяло
  • #5
    анонимен ( преди 2 часа )
    Хибридите се продават много повече от чисто електрическите.
  • #4
    РУК ( преди 3 часа )
    На това тукашния топ "експерт" му вика "застой" :) :) :)
  • #3
    До 1 ( преди 3 часа )
    Виж че ми купуват електрическите модели. Ако имаха повече такива, само от тях щяха да имат минимум два-три милиона допълнителни продажби годишно към сегашните десетина милиона.
  • #2
    анонимен ( преди 3 часа )
    Като погледна сега къде са Тойота и къде е VW направо ми става смешно. Всички вагонетки тук дето ми обясняваха как щяло точно обратното да се случи да си седнат на мястото и най-добре да си замълчат.
  • #1
    2loop ( преди 3 часа )
    Кой ги купува тези пръчки бе, братко?
fallback
Последни