IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо най-често се поврежда турбината

В повечето случаи за проблемите с агрегата е виновен човекът зад волана

Турбината е един от агрегатите на автомобили, които често страдат от действията на човека зад волана. Какви са основните причини за повредите в устройството разкриват експертите от веригата сервизи и магазини за резервни части Avilon Tank.


турбина


Обикновено турбината се поврежда поради неправилни условия на работа и лоша поддръжка. Най-често това става от агресивно шофиране, зареждане с нискокачествено гориво, използване на лошо масло и работа при високи температури.

Механици, занимаващи се с ремонт на автомобили, обясняват, че замърсеното или неправилно подбрано моторно масло води до бързо износване на лагерите и другите компоненти на турбината. А високите температури ускоряват стареенето на материалите, така че е много важно шофьорът да следи охладителната система.

Повишеното налягане в двигателя и неравномерната работа на цилиндрите, както и други проблеми със силовия агрегат, също влияят негативно на турбината. При шофиране на автомобил е необходимо да се избягват резки ускорения, които водят до големи натоварвания на турбината.

Също така преди продължителна работа е необходимо да се даде възможност на двигателя и турбината да се загреят, за да се избегнат термични удари. Освен това двигателя не трябва да се изключва веднага след пътуване, а да му се даде възможност да поработи няколко минути, за да изстине турбината.

Средно ресурсът на турбината е 200 000-250 000 километра. Агрегатите от автомобилни марки с висока репутация заради надеждността на своите модели често издържат по-дълго благодарение на висококачествените материали и съвременните технологии.


0 от 500