fallback

Германците преминават от местни марки на китайски EV

Цената е определящият фактор за тези, които ще купуват нова кола

Дълго време германските автомобили се смятаха за стандарт за качество и надеждност. Напоследък обаче на пазара се наблюдава интересна тенденция - китайските компании, които само преди няколко години бяха възприемани като производители на бюджетни автомобили със съмнително качество, все повече привличат вниманието на европейските купувачи, и по-специално на тези в Германия.

Цената определено е ключов фактор за избора, сочи проучване на Германския автомобилен клуб (ADAC). Китайските електрически автомобили струват значително по-малко от техните европейски конкуренти. Това се дължи на по-ниските производствени разходи, наличието на евтини материали и липсата на високи данъци.

Безопасността на новите коли от азиатската държава също вече не е под съмнение. Китайските производители инвестират сериозно в разработването на автомобили с усъвършенствани системи за безопасност, които са наравно с, а в някои отношения дори превъзхождат европейските си колеги. Официалната европейска програма за оценка на нови автомобили Euro NCAP потвърждава този факт, като оценява високо най-новите автомобили от Китай.

Проучване на ADAC показва още, че 74% от анкетираните германци на възраст между 30 и 39 години и 72% на възраст между 18 и 29 години обмислят покупката на китайски автомобил. За тях важни фактори са не само достъпността и безопасността, но и технологичността, модерният дизайн и екологията.

fallback
  • #18
    До РУК ( преди 1 час )
    Сега от позиция на времето, аз ли съм бил прав че трябва да се изчака с покупката на електромобил Или ти беше правуя преди няколко години, когато си купи и не изчака? Поне това можеш ли да си признаеш? Защо е нужно да измисляте лъжи и манипулации за технически проблеми с покупката на електромобил, при положение че икономическите аргументи са достатъчни?
  • #17
    анонимен ( преди 1 час )
    За протокола, 845 мили са 1360, които съм закръглил на 1400, точно както съм закръглил и обема на резервоара нагоре. Закръглил съм го на 5 л, въпреки че твърдиш, че е по-малък. Не че има някакво значение, но да ти обясня какво си казал, че обикновено цитирате без да разбирате, А като ви преведат контекста на написаното от вас на разбираем език, започвате да обяснявате, че не сте казвали такова нещо, защото си мислите че казвате нещо различно.
  • #16
    анонимен ( преди 1 час )
    За протокола, 845 мили са
  • #15
    анонимен ( преди 1 час )
    За протокола, 845 мили са
  • #14
    анонимен ( преди 1 час )
    Хайде сега Пак номера че това съм го писал аз от твое име, въпреки че след това изписа 10 коментара? Напиши и някой обиден коментар от мое име и се скри като лалугер в дупката си както правиш обикновено, вместо да си признаеш грешката.
  • #13
    Щом питаш ( преди 1 час )
    Ето какво написа РУК В статията "Toyota показва нов начин за зареждане на автомобили" Коментар 10" До 8 - говоря с факти!Тествани по международен стандарт. Рекорда на Mirazy e 845 мили с един резервоар. Който към 2021 дори е със с обем под 5л. С "фейслифта" го правят 5,6кг. Рекорда е потвърден от Гинес."
  • #12
    До РУК ( преди 1 час )
    Аз поне не лъжа като тебе и антиелектриците. Също така съм отказал много повече хора от електромобилите отколкото тебе. За разлика от вас аз съм реалист и намирам решения на проблемите. Вие сте тези които търсят проблем на всяко решение. ВЯРАТА ви е безгранична и не признава логика, математически и физически закони и ограничения. Не мога да повярвам че съм си губил времето да споря за водород с човек който вярва че може да събере 5,65 кг водород в 5 л бутилка.
  • #11
    РУК ( преди 1 час )
    до 9 - кефи ли те да изкривяваш чуждите думи, а глiстче ненормално!Дето много се сърдиш как хората ти изкривявали думите?Хайде да ми покажеш къде я хваля Тойотата и къде съм казал, че с 5л съм минал 1400км?Или споменах конкретен разход който съм постигнал,а? Или да споделиш, че стествал кола, за теб е хвалене на кола? Психопатче насъскано! Хайде чао, дадохте причина и днес да се чувстваш нужен! :-) :-)
  • #10
    РУК ( преди 1 час )
    Еми няма смисъл Мите,на теб дизела ти върши перфектна работа, поне докато нафтата не мине 4лв за литър, нали така беше! Иначе късаш ризи, ревеш със сълзи да хвалиш електрички. Но нафтичката си е нафтичка. Но пък що да не хвалиш технология до която си имал достъп цели 15 мин в целия си живот, че да се заяждаш вече в 3 сайта с хората. Поне в толкова ти разпознах изблиците! Човек вече няма къде спокойно да коментира коли в БГ сайтове от тебе!Добре, че английския и немски ти куцат,та алтернатива име
  • #9
    До Рук ( преди 2 часа )
    Няма смисъл. При положение че за по-малко пари мога да си купя Toyota mirai с 5 л резервоар, с който да мога да минавам 1400 км с едно зареждане. Откакто ми ги похвали, все за тях мисля и се отказах от електромобилите. Наистина бъдещето принадлежи на водорода с толкова високотехнологичен производител. Перфето mobile-то на турбо и на Радев ряпа да яде!
fallback
Последни