IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW удвои тиража на най-луксозната си спортна кола

Всички бройки от серийния Skytop вече са разпродадени

На изложението Villa d'Este concours d'elegance в края на май тази година BMW представи концептуалния спортен автомобил Skytop с каросерия „тарга“. Тогава баварският производител обяви, че ще пусне 25 копия. Оказва се, че този тираж е удвоен, но всички бройки от модела вече си имат собственици.


BMW Skytop


Всъщност целият тираж на суперлуксозното BMW Skytop е бил разпродаден много преди широката публика да разбере за съществуването му. Баварците ще произведат 50 бройки от модела, чиято цена не се съобщава. За сумата обаче може да се съди по подобен проект от преди 2 години. Тогава, по случай 50-годишнината на подразделението М, компанията построи ултра ексклузивно BMW 3.0 CSL купе. Неговият тираж също беше ограничен до 50 екземпляра, като цените започваха от 750 000 евро, а само година по-късно те стигнаха до 1,23 млн евро за употребявана бройка от модела.

„Новият BMW Skytop съчетава динамика на шофиране и елегантност на най-високо ниво - коментира главният дизайнер на BMW Group Адриан ван Хойдонк. - Това е като сбъдната мечта. Благодаря ви за много положителния отговор от цял ​​свят и на целия екип, който работи по проекта."


BMW Skytop


Автомобилът е изграден на базата на BMW 8-Series кабриолет. Дългият капак напомня на класическите автомобили от 20-ти век, а елегантната радиаторна решетка вдъхва надежда, че огромните „ноздри“ на най-новите модели ще останат в миналото. Спортната кола получи подвижни покривни панели „тарга“, които се съхраняват в багажника.

Също така внимание привличат тесните ленти от светлини, двете овални тръби на изпускателната система, интегрирани в бронята, и колела с форма на турбина в ретро стил.


BMW Skytop


Интериорът на луксозния автомобил е тапициран с тъмночервена кожа, като може да се каже, че това е една от най-красивите коли на BMW за последните няколко години.

Под капака на концепцията е поставен 4,0-литровият туин турбо V8 двигател с 625 к.с. от BMW M8 Competition. Други подробности не се съобщават, но със сигурност моторът е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.


Още снимки на концептуалния модел, който ще се появи в серийно производство - вижте в галерията:

Още сд

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    1ДиН0-дртiйWhB0Y ( преди 5 часа )
    Виждате, някакви си 3/4 милки за 1 красиво и елегантно кабрио, но все пак това са 750 хилки EUR0S... Та това са цели два броя не какво да е, а ROLLS-ROYCE, което вече определено ШОКира нормалните народни маси - от злато да са Г0 сглобили кабриото, пака са се уЙЕлели тия САМОзабравили се вече ОКончателно баварскиэ мародери! Отделно от това, вече тук у нас - при диворастящите ни съграждани всяко 2-ро техно возило КАТАСТРОФИРА безвъзратно и завинаги уйде на бунището за скрап и части...
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 часа )
    Suuppeeerr
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Комплексар ( преди 6 часа )
    Ей,мишка-мишасала,пий си евтината биричка на крак пред магазина и се връщай в дупкатаВнимавай какво взимаш от земята,че пръскаха за вредители
  • #1
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Largo ( преди 6 часа )
    Баварец комплексарец за комплексари където си мислят,че са най най