IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW смени главния си дизайнер

Досегашният шеф отива в Rolls-Royce, мястото му заемат двама

През последните години стайлингът на новите автомобили BMW остави малко хора безразлични. И докато нарастващото търсене предполага, че повечето клиенти харесват дизайна на марката, мнозина все още изглеждат объркани от него. Изглежда, че в компанията разбраха това и направиха преустройство в дизайнерския отдел на компанията.


BMW дизайн


Адриан ван Хойдонк запази позицията си на ръководител на дизайна за цялата BMW Group. Досегашният главен дизайнер на марката BMW - Домагой Дукец, обаче напуска поста си, за да заеме същата позиция в друга компания от концерна - Rolls-Royce.

Интересно е, че мястото на Дукец ще бъде заето от двама души, тъй като гамата на BMW се разделя на две. Максимилиан Мисони (на долната снимка) ще отговаря за моделите от по-високите класове, както и за тези на ателието Alpina, което става част от концерна и се настанява в луксозни сегмент. През последните 6 години Мисони беше главен дизайнер на марката Polestar, а преди това е рисувал екстериора на автомобилите Volvo и Volkswagen.


BMW Масимилиано Мисони


Дизайнът на компактните модели ще се определя от Оливър Хеймлер, който оглавява дизайнерското направление на марката Mini от 2017 г. Освен това той ще отговаря и за спортните автомобили BMW M. Новият стилист на марката Mini ще бъде Холгер Хумпф, който досега оглавяваше дъщерното дружество BMW Designworks, което предоставя консултантски услуги в областта на дизайна. Неговият нов шеф е Андерс Уорминг, който беше изместен от Дукец както главен дизайнер на Rolls-Royce.

Освен това в BMW Group е създаден нов отдел за дизайн на цветове и материали, ръководен от Клаудия Браун, която преди това е работила в Porsche, Daimler и Volvo Cars.

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Едва ли на някого му пука как изглеждат БМВ-тата или поне премиум моделите. Там номерът е да личи, че е нова, с повече функции и по-скъпа. А ако има намалени продажби, то е защото клиентите смятат, че дизайнът е консервативен (клиентите са основно в Китай, Близкия изток и Щатите, и всички от изброените кълват на ***).
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Чета коментарите и се чудя, нашенския дизайнер кой ще смени?!Каквато и тема да се коментира селянията и обидите са гордостта на повечето коментиращи!Никой не искам да засягам и обиждам, просто отбелязвам.Иначе и на мен досега от известно време не ми харесват как изглежда БМВ.
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Лука ( преди 3 дни )
    И РР приключиха, мили те. Дано поне баварците се пооправят, че с тия повръщни последните 7-8 години, направо ни отказаха.
  • #6
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 дни )
    Не знам за БМВ ли да се радвам или за Ролс-Ройс да плача.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 дни )
    Не съм голям фен на марката, но последните концепти Вижън М Некст бяха супер. Колата изглежда по-традиционна, по-компактна и доста минималистична.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    im-дртiйУАЙТBOY ( преди 3 дни )
    ОТКРАЙ време Г0 говорех, че БеНеВе-тата от ден на ден стааха все по-отвратителни и гроздновати патета, ама май че немаше кой да ме чуе, та нейсе - самата фирма се взе в руки и се намеси като Г0 изфърли тоя НЕкадирник, поне при RR там хората са умерено консервативни и нема да нанесе неква гоУЕма вреда с намесите и идеите си... И Слава Богу, че нещата малко по-малко ще си додат на место.
  • #3
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири_минитири ( преди 3 дни )
    Дано най-накрая видим пак добре изглеждащо БМВ, че последните години предизвикват само повръщане като ги погледнеш
  • #2
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 дни )
    Дали ще направи бъбречна трансплантация на rolls-royce?
  • #1
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 дни )
    Разгеле ...