IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германската полиция глоби Бисквитеното чудовище за скорост

Героят от "Улица Сезам" нарушил закона с много рядко Audi RS2 Avant

Историята на германската пътна полиция е пълна с куриозни случаи, но този изпъква: властите в провинция Северен Рейн - Вестфалия глобиха за превишена скорост... Бисквитеното чудовище. Прочутият герой от "Улица Сезам" бе заснет зад волана на Audi да надвишава лимита по магистралата от Дортмунд за Хаген.
  
    
Германия, полиция, Бисквитеното чудовище, Audi RS2
  
           
Вратичка в германското законодателство доскоро спасяваше от санкции водачи, чието лице не се вижда ясно на снимката от камерата. Вероятно затова шофьорът на споменатото Audi се е преоблякъл като Cookie Monster, Бисквитеното чудовище. Полицаите признават, че от направената от тях снимка не могат да идентифицират водача, но една законова поправка от по-миналата година им дава възможност вместо това да изпратят глобата на собственика на автомобила.

За разлика от други маскирани герои от аутобаните в миналото, този път нарушението е съвсем умерено: само 11 км/ч над разрешената скорост. За това провинение полицията налага 40 евро глоба. Според някои коментатори в социалните мрежи това е тъжна дребнавост в единствената страна в света, която още запазва пътища без ограничения за скорост. На нас в Automedia, след като неотдавна френската полиция ни глоби 45 евро за превишение с 3 км/ч, германската санкция ни се струва направо поносима.
  
         
Audi RS2 Avant
  
           
По-интересното в случката с Бисквитеното чудовище е автомобилът, с който е извършено нарушението: Audi RS2 Avant, първото спортно комби и първата RS кола, създадена от компанията. Продукт на сътрудничество между Audi и Porsche, RS2 Avant e произведена в по-малко от 3000 екземпляра през 90-те години. Според полицията, собственикът е 57-годишен мъж от град Хаген.
  
       

 

 

0 от 500