IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Русия дават по 48 евро, ако докладвате пиян шофьор

Специалната оферта вече работи в две области, но не важи за непълнолетни

Две руски области вече въведоха специални премии за граждани, които докладват за пияни водачи на пътя. В Амурска област жителите ще получат по 5000 рубли (48 eвро) награда, ако благодарение на сигнала им бъде заловен пиян шофьор, и по 7000 рубли, ако за пияния това не е първо такова провинение. От началото на тази седмица 5000 рубли се дават и в Пермска област. Ако няколко души съобщят за пиян шофьор, награда получава само първият по хронологичен ред. Само пълнолетни могат да кандидатстват за парите.
  
   
пиян шофьор
  
         
По статистика, цитирана от ZR, 10.5% от катастрофите в Русия за миналата година са с участието на пияни шофьори, като в девет от десет случая са по тяхна вина. Пияниците са отговорни за 23.5% от всички смъртни случаи по пътищата. В една трета от случаите те са били рецидивисти с вече отнети книжки за алкохол.

Според руските медии подобна схема се подготвя и в други области на страната. През миналата година в Амурска област, с население 750,000 души, са били заловени около 3000 пияни шофьори, а в Пермска, с население 2.5 милиона- около 12,000. Край Амур въведоха мярката, след като пиян шофьор на миниван излетя от пътя, врязвайки се в тълпата на тротоара и убивайки петима души, включително три деца.
  
        

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Име ( преди 1 час )
    И при нас трябва да е така, докладваш на нарушение на пътя, глобяват човека и когато си плати глобата ти дават 20% по сметка!