IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Технология, спираща пияните шофьори, става задължителна в САЩ

Блокировката на двигателя ще бъде част от основното оборудване на всички нови коли на пазара

Блокировките могат да станат стандарт за всички автомобили в САЩ, като регулаторите изготвят правила за прилагане на технологията. Стремежът да има стандартни блокировки в пътническите превозни средства е част от по-широка цел за намаляване на трамватизма на пътя, предотвратявайки хиляди наранявания и смъртни случаи. Блокировката е устройство, което предотвратява работата на машината, освен ако не са изпълнени определени условия. В този случай блокировката би попречила на водач да управлява моторно превозно средство, докато е пиян.


Пияни шофьори Щатите


Националната администрация за безопасност на движението по магистралите (NHTSA) публикува документ, който според нея помага „да постави основите за потенциални стандарти за технология за откриване на алкохолно увреждане във всички нови пътнически превозни средства, когато технологията е зряла“.

Въпреки предизвикателствата при изготвянето на тези набори от правила, NHTSA планира да продължи напред и да представи федерален стандарт за безопасност на моторните превозни средства, който изисква пътническите превозни средства да имат „усъвършенствана технология за предотвратяване на шофиране в нетрезво състояние“ до 2024 г.

Окончателното правило за установяване на стандарта трябва да бъде издадено от NHTSA не по-късно от 15 ноември 2024 г. NHTSA вярва, че устройствата за блокиране трябва да са пасивни, което означава, че устройството трябва да работи автоматично без подкана от водача. Например, бордовият дрегер, който изисква водачът да духне в него, е активна система, а не пасивна.

Американският регулатор все още обмисля най-добрия начин за изготвяне и прилагане на изисквания за такива устройства. Той обаче представи ключови въпроси, на които трябва да се отговори, преди наборите от правила да могат да бъдат одобрени. Документът изследва предизвикателства като вземане на подходящи контрамерки за превенция, след като се установи, че водач е под влияние на алкофол, предпазване от фалшиви положителни резултати, разграничаване между различните състояния на опиянение и как превозното средство ще реагира, ако водачът се увреди по време на шофиране.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Пак камери, пак записване, пак контрол. Измислят се какви ли не неща, за да се контролира населението. А камера в тоалетната да следи колко пъти си пущам впдата кога ще въведат? А в спалнята сензор за установяване на метана от *** ще има ли? Пълни малоумия измислят глобалистите. Вместо тези глупости по колите, забранете алкохола. И без това той е една от най-големите зависимости в света и убива толкова много хора. Ама май не ви стиска, защото печелите милиарди от акцизи и данъци.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Наблюдател ( преди 4 месеца )
    Щом трябва да е пасивно и да не може да се манипулира ще е с камера за наблюдение на водача и по-специално очите. На мен не ми харесва постоянно да ме гледат, но няма и да ме питат. Но пък така още повече затвърждават решението ми да не си купувам пак кола от магазина.