fallback

АПИ обмисля въвеждане на винетки за Околовръстното на София

Причината е, че Столична община бави споразумение за поддръжка на пътя

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви, че е възможно да се стигне до въвеждане на винетки за преминаване по Софийския околовръстен път. Причината е, че Столична община бави споразумението с АПИ за съвместно поддържане на участъци от републиканската пътна мрежа на територията на общината и вече е задлъжняла със стотици хиляди лева.

Досега Околовръстният път се е поддържал въз основа на споразумителни протоколи, на чиято база се поделят отговорностите по поддръжката на трасето, а жителите на София го използват, без да е необходима е-винетка, каквото се изисква за ползването на републиканска пътна мрежа.

Столична община също така вече 5 месеца не решава проблема с укрепването на надлеза при детелината на бул. „България“ и Софийски околовръстен път към кв. „Бояна“ и движението не може да бъде пуснато, посочва още от АПИ. Това затруднява хиляди шофьори и предизвиква огромни задръствания в работни дни.

От Агенцията допълват, че местната власт отказва да подпише споразумение с Агенция „Пътна инфраструктура” за тези дейности, с които да се даде възможност за работа. Съответно АПИ не може да предприеме необходимите дейности по укрепване на моста, тъй като имотът, в който трябва те трябва да се извършат е на Столична община.

Още по темата - вижте на bgonair.bg

fallback
  • #2
    До тинтири-минтири ( преди 2 часа )
    Селчо, като не ти харесва, стой си на село и си копай картофите. По околовръстния път минават в пъти повече чужди коли, коли от провинцията, тирове и средни камиони и всякакви селчовци като тебе. Значи, софиянци да плащат за всички тях, при положение че околовръстното е национална инфраструктура и свързва двете магистрали, плюс пътя към Сърбия и вертикалния път Видин-София-Кулата.
  • #1
    Тинтири_минитири ( преди 2 часа )
    Софийското селячество за кво мрънка? Както половина България плаща за по 500 метра така и те да плащат!
fallback
Последни