IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-фалшифицираните резервни части и консумативи

Начело в негативния списък са маслата, продавани в интернет

Покачването на цените на автомобилите доведе и до поскъпване на резервните части, а това кара собствениците на автомобила да търсят начини да спестят пари. Така се създават благоприятни условия за измамници, които с готовност правят пари, като продават фалшификати. Собственици на магазини за автомобилни части разкриха пред изданието NJCar кои детайли и консумативи най-често се фалшифицират.


ремонт


Измамниците, като правило, се насочват към най-популярните и най-бързо продаваните резервни части. Някои от тях се внасят от чужбина, но има и такива, които се правят в работилници и дори гаражи. На първо място сред ментетата обаче не са части, а най-популярният консуматив - моторното масло.

Много потребители вече пазаруват от интернет, където е пълно с реклами на маркови моторни масла. Това обаче крие сериозни рискове, защото често тубите се пълнят с неизвестна течност, чието използване в съвременните двигатели е сигурен начин да навличане на сериозни проблеми. Затова е най-добре маслото да се купува от големи вериги магазини или бензиностанции, както и от официални представителства на съответните марки.

В допълнение към маслото, въздушните филтри също са особено популярни сред измамниците. Това е съвсем разумно - цената на оригиналните филтри за някои машини може да достигне сериозни суми. Закупуването на фалшив филтър обаче може да доведе до катастрофални последици за двигателя. Ментетата обикновено се правят от нискокачествени материали и уплътненията често не прилягат плътно към корпуса на филтъра. В резултат на това въздухът, натоварен с прах и мръсотия, прониква през пукнатините, създавайки абразивен ефект върху двигателя и ускорявайки неговото износване.

Фалшификатите сред маслените филтри също са доста често срещани. Поставянето на подобен филтър може да причини изтичане на масло, което води до сериозна повреда на двигателя.

Измамниците не се ограничават само до маслени филтри. Те фалшифицират части като електрически крушки, спирачни накладки, амортисьори, запалителни свещи и лагери на колелата, както и отделни компоненти на двигателя, включително бутала, втулки и пръстени. Всеки от тези фалшификати крие опасност, която може да доведе до сериозни последици за автомобила и неговия собственик.


0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До две ( преди 39 минути )
    Неуките обикновено не знаят кой е Сталин камо ли какво е казал и защо го е казал. Допускам, че току-що си прочел в Уикипедия кой е той. Освен това всеки човек може да бъде за пример. Ето например аз давам гостенина като отрицателен пример за децата ми и редовно им чета Какво е писал и обяснявам защо не трябва да са такива хора като характер и защо не трябва да са неграмотни за да не им се смеят хората. Защо трябва да се учат от грешките си вместо да ги замазват. Просто е чудесен пример!
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 45 минути )
    Толкова ли си неук, че взимаш пример от един от най-големите престъпници в историята, избил милиони хора и започнал втората световна война....
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    Въпросът най-лесно се решава по сталински. (Няма човек, няма проблеми) Няма масла филтри и консумативи, няма проблеми! Това всъщност е доста по човеколюбиво от оригинала на Сталин. Защото също важи, че няма ауспух, няма проблеми за хората (вредата за природата е преувеличена - тя има механизми които работят от милиони години, за да се изчисти от излишния въглероден диоксид)