IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко ефективни са електрическите BYD Seal U, Kia EV6 и Toyota bZ4X

Green NCAP тества още бензиновите Kia Ceed и VW Taigo, както и дизеловото Peugeot 308

Нови 6 автомобили бяха анализирани от експертите от Green NCAP в третата тестова серия за 2024 г. - три електрически (BYD Seal U, Kia EV6 и Toyota bZ4X), два бензинови (Kia Ceed и Volkswagen Taigo) и един дизел (Peugeot 308). Всички те получиха оценки за ефективност на задвижващите им системи.


Тестове на Green NCAP (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    "Всички те получиха оценки за ефективност на задвижващите им системи. .....При зареждане от 11 kW колата доказа, че има около 87% от енергията си, заредена от електрическия контакт." Това означава ли, че от 11kWh заредени от контакта за 1 час 9,57kWh са стигнали до колелата при 87% ефективност на задвижващата система? Доста трябва да са напреднали китайците, ако са го постигнали!
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 часа )
    Статията е пълна загуба на време. Допускам че е рекламна. Само в рекламните брошури техническите характеристики се описват с прилагателни а не с цифри, които могат да бъдат сравнени и от тях да бъдат направени някакви изводи.