IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Google и Volkswagen създават AI асистент за шофьори

Асистентът използва обширните езикови модели Gemini

Google предоставя на Volkswagen технология за разработване на изкуствен интелект в мобилно приложение, което ще помага на водачите, като част от стратегията си за разработване на корпоративни приложения, базирани на AI. Това съобщава Ройтерс.


Google Maps


Новият AI асистент ще позволи на шофьорите на Volkswagen да получават информация чрез своя смартфон. Например, потребителите може да попитат: "Как да сменя колело?" или да насочат камерата на телефона си към таблото, за да получат необходимата информация за това какво показват определени индикатори.

Асистентът използва обширните езикови модели Gemini на Google, които са в състояние да генерират отговори въз основа на естествен език и обработват информация чрез облачни технологии. В същото време са добавени конкретни данни за настройка на AI асистента, включително инструкции за собствениците на автомобили Volkswagen и видеоклипове в YouTube за поддръжката на определения модел.

Главният изпълнителен директор на Google Cloud Томас Куриан обясни, че създаването на този продукт е предизвикателство, защото трябва да обработва текст, изображения и видео едновременно. Той също така подчерта, че системата не просто превежда текст, а задълбочено анализира и комбинира различни видове данни.

Асистентът вече е достъпен за 120 000 собственици на моделите Volkswagen Atlas и Atlas Cross Sport, а през 2025 година ще бъде разширен и за други автомобили на Volkswagen, започвайки от моделната година 2020-а и продаващи се в Европа и у нас.

Представителите на Volkswagen обаче все още не са предоставили по-подробна информация за използването на своя AI асистент.


0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 минути )
    no body gives a f***
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 минути )
    До 1 Проблемите са на Google и други компании, които отчаяно се оптиват, да избият похарчените пари за разработка и трениране на различни системи с И.И. Вече дори не знам, какво точно трябва да наричаме И.И. - Един приятел се базикаше, че като натисня Копирай и после псотави, И.И. ще копира и постави един документ от една паппка в друга папка.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 55 минути )
    Ето това е най-големия проблем на автоиндустрията...те не осъзнават нуждите на клиентите...аз нямам нужда от повече AI в колата си...чудят се откъде да спечелят повече пари, ама така не става...