IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai и Kia обединяват сили със Samsung

Корейските компании работят над инфотеймънт система от ново поколение

Корейските производители Hyundai, Kia и Samsung ще си сътрудничат за разработката на информационно-развлекателна система от следващо поколение, която безпроблемно ще свързва бъдещи софтуерно дефинирани превозни средства от автомобилните производители със смартфони.


Hyundai-Kia


Трите компании започнаха работа по новата информационно-развлекателна система и отворена екосистема за мобилност заедно с глобалния софтуерен център на Hyundai Motor Group - 42dot. Бъдещите превозни средства ще бъдат безпроблемно свързани с екосистемата „SmartThings“ на Samsung, използвайки платформа за Интернет на нещата (IoT), което означава, че собствениците ще могат да управляват интелигентни устройства на Samsung от своите превозни средства.

Например, шофьорите могат да управляват безжично климатици Samsung и други интелигентни домашни устройства. По подобен начин партньорството ще позволи на шофьорите на Hyundai и Kia да получат достъп до „SmartThings Find“ - глобална услуга за проследяване на местоположението на превозни средства, която използва данни от стотици милиони устройства Samsung Galaxy. Ако някой бъдещ Hyundai или Kia бъде откраднат, той може да бъде намерен навсякъде по света с помощта на тази технология.


Hyundai-Kia


„Чрез нашето сътрудничество с Hyundai и Kia, клиентите ще изпитат удобството на SmartThings не само у дома, но и в превозните си средства, надхвърляйки пространството - каза президентът и главен технологичен директор на отдел DX на Samsung - Пол Чеун. - Ще продължим да разширяваме екосистемата SmartThings, предлагайки нов начин на живот и стойност на още повече клиенти.“

Hyundai и Kia също планират да въведат нови услуги за собствениците рутинно, за да „направят всички ежедневни изживявания ориентирани към потребителя“. Ще бъде създаден и нов пазар за приложения за превозни средства със софтуерно дефиниране. Разширяването на платформата SmartThings е в ход и ще даде възможност за наблюдение на здравето на пътниците в автомобила чрез устройства Galaxy и носими устройства, като смарт часовници.


Hyundai-Kia


Новата информационно-развлекателна система ще бъде представена през 2026 г., въпреки че нито Hyundai, нито Kia са казали кога ще бъде въведена в техните производствени автомобили.

„Нашата цел е да обогатим мобилното изживяване на клиентите на Hyundai Motor и Kia, като предлагаме персонализирани услуги, които се простират отвъд транспорта, безпроблемно интегрирайки превозни средства със смартфони“, добави президентът и ръководител на Hyundai Motor Group Advanced Vehicle Platform Division - Чанг Сонг.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    1-дртийУАЙТBOY! ( преди 4 часа )
    Само да споделим личните си наблюдения от последните години в развитието на авто-индустрията, че HYUNDAI&KIA+GENESiSA просто немат стигане в редица отношения, а пък във връзка с технологиите и тяхното своевременно внедряване и използване за маХ.облегчаване на водачите: те са без аналогия, респ. без абсолютно никаква koH-kYpeH-циЯ и с две думи - са на светлинни години пред останалите си съперници и може би, единствено ТЕСЛАта + още 1-2 марки може да се мери с тях и тяхното ниво...
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 часа )
    Много интересно как коли от тези марки в САЩ 7 местни огромни джипове са за по 35к долара, а тук за някакви скъсени (там са с дълга база) минават 100к, това някакъв нов вид спекула понеже ние тука в ЕС всички някакви милионери ли сме или просто тъфаци?