IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вече ще разговаряме с колата си като с приятел

Intel представи уникален графичен процесор за автомобили

Intel представи новия графичен процесор Arc A760A, специално проектиран за автомобили, който обещава да пренесе "тройното" 3D изживяване от дома в интериора на автомобила. Компанията съобщи иновацията на сайта си .
  
   
Intel
  
      
Въпреки че към момента не са посочени партньори от автомобилния бланш, колите с тези чипове се очаква да влязат в продажба още през 2025 година. Тези графични процесори позволяват разпознаване на глас и жестове и ще работят съвместно с екрани с висока разделителна способност, които възпроизвеждат 3D графики.

Ще са налични и шест камери в автомобила с интерактивни функции. В същото време процесорът ще може да изпълнява много повече команди, и ще обслужна сложни мултимедийни приложения и AI програми.

Системата ще бъде съобразена с индивидуалните нужди на водача, позволявайки сложни команди за управление на превозното средство чрез обработка на естествен език, отговаряйки на въпроси, свързани с автомобила, и дори участвайки в неформални разговори, за да създадете по-приятно пътуване.

От Intel също казват, че са направили повече от 500 AI функции и приложения за автомобили, а новата им система работи с повече от 100 независими разработчици на софтуер за разработване на развлечения в автомобила.

В допълнение, A760A ще бъде напълно съвместим със софтуера, разработен за тяхната iGPU платформа за персонални компютри, с възможност да се използва както в бюджетни, така и в премиум автомобили.

 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Щирлиц ( преди 4 седмици )
    Ще стане интересно,когато колата ви тегли една цветиста.Спомнете си компютъра ОРАК от "Седморката на Блейк".
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Технологичните компании да вземат най после да свършат нещо полезно и да измислят някакви хубави батерии. Да са евтини, да се зареждат бързо, да са леки и да издържат поне 20 години. Ако ще правим зелена революция На никой не му пука за умрелите екрани, изкуствени интелекти и асистенти. Имаме налице сериозен проблем и пречка пред развитие то на автомобилната индустрия. Всички трябва да работят по проблема. Не да се занимават с глупости.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Извращения ...
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 4 седмици )
    Реална полза едва ли ще има, освен още Биг Брадър, т.е. събиране на данни и следене.