fallback

Автопилотът на Tesla поряза американка на шофьорски изпит

В крайна сметка жената взе книжка, но съмненията за използване на FSD остават

Шофьорка на Tesla в крайна сметка получи лиценцз за управление на автомобил, след като използва Model Y на родителите си при изпита. Въпреки това, когато  пристигна на следващия ден, за да вземе документа, служителите на Щатския департамент по транспорта отмениха нейната оценка, защото изпитващият помисли, че дамата е използвала системата за напълно автономно шофиране - FSD. Случката е от Аризона.    

Публикация във форум на Tesla Model Y в популярна социална мрежа, описва сценария. Дъщерята най-накрая успява да вземе шофьорския си изпит. Компютрите в DMV обаче не работят в този момент, така че семейството е помолено да се върне на следващия ден, за да получат физическо копие от лиценза.

Но нещата не се развиват по план: „Когато дъщерята и съпругата ми се върнаха днес, те бяха повикани от линията на чакащите. Казано беше, че дъщеря ми няма да получи книжката, защото тестерът смята, че е използвала FSD. Когато жена ми обясни, че колата ни няма FSD, те се върнаха да проверят.  И казаха, че тъй като не е докоснала педала на спирачката достатъчно, те са помислили, че колата спира автоматично.И отказаха да издадат лиценз, не помогнаха дори обясненията ни за регенеративно спиране“, пише таткото.

Човекът, разказващ историята, каза, че са получили следното обяснение: „Ако не знаем, че тя може да спира с педала на спирачката, тогава как да знаем, че може да кара Tesla“.

В САЩ се говори за за пълна забрана на Tesla при шофьорски изпити, защото имат „твърде много функции за безопасност“. Това не е първи път, когато колите на Мъск са критикувани по отношение на процеса на взимане на книжка. В Норвегия инструкторите масово отказват да изпитват на коли, които нямат лостчета за мигачи. 

Що се отнася до ситуацията в Аризона, момичето все пак успя да получи книжката си, но явно се обсъжда как ще бъде администриран шофьорският изпит. Колкото и нелепо да е, тази история доказва, че хората все още нямат представа за възможностите или истинската употреба на FSD.    

fallback
  • #7
    Пак ли? ( преди 19 часа )
    "Гост ( преди 29 минути )Автопилота на Тесла не успя да вземе шофьорска книжка." Функционална неграмотния мазохист пак се прави на най-глупавия човек на света и даже го постига. Всички останали всъщност разбрахме, че цитирам: "Що се отнася до ситуацията в Аризона, момичето ВСЕ ПАК УСПЯ ДА ПОЛУЧИ КНИЖКАТА СИ"
  • #6
    Гост ( преди 20 часа )
    Автопилота на Тесла не успя да вземе шофьорска книжка.
  • #5
    анонимен ( преди 20 часа )
    "когато пристигна", "за да вземе", "отмениха", "изпитващият помисли" - Ивчо, ти там ли беше през цялото време? Двойка ли си имал по БЕЛ?
  • #4
    Плюс минус ( преди 21 часа )
    Господин психопат шизофреник, вместо да се правиш на мен не успешно и да слагаш минуси, спокойно можеше като всеки интелигентен човек да се аргументираш защо слагаш минусът и с какво не си съгласен? Все пак мнението ми е по технически въпрос, а не идеологичен. Повече от очевидно е че инструкторът ти е колега и е абсолютно некомпетентен в сферата си на компетентност, където трябва да блести повече от останалите. Точно както ти си инженер с няколко висши, който не знае фундаментални физични закони
  • #3
    анонимен ( преди 21 часа )
    Ако бях на мястото на родителите на шофьорката, щях да използвам закона на Нютон - равно по сила но противоположно по посока противодействие. Да се отнеме лицензът на изпитващия, защото разбира от автомобили по-малко отколкото изпитвания. Оказва се че е некомпетентен за поста, който заема.
  • #2
    Кликбейт ( преди 21 часа )
    Пак кликбейт заглавие. Не автопилота, а задръстените предубедени изпитващи са порязали кандидат шофьора. Няма как да е бил автопилота, защото такъв не е съществувал в автомобила.
  • #1
    анонимен ( преди 21 часа )
    Пълни задръстеняци. Все едно да откажат да издадат книжка на автомобил с автоматична скоростна кутия, защото шофьорът не е сменял предавки и нито веднъж не е натиснал съединителя.
fallback
Последни