IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat 500 беше превърнат в аналог на Maybach

Луксозната прощална версия на мъника излиза в тираж от 30 бройки

След като продаде 3,2 милиона бройки по целия свят, задвижваният от двигател с вътрешно горене Fiat 500 се отправя към заслужена пенсия. В чест на този повод компанията Marani създаде луксозно специално издание, наречено „Principessa D’oro Nero“, което може да се преведе като „черна, златна принцеса“.


Fiat 500 Principessa D’oro Nero


Това издание е ограничено до 30 броя и се предлага и във версията Abarth 695 Edizione Principessa. Fiat 500 има 70 к.с., докато Abarth е със 180 к.с. Всяка кола е направена на ръка. Отличителна черта е двуцветната метална боя: златисто шампанско и цвят Vesuvius с декоративни ивици в цвят бордо.

Характеристиките на този модел включват хромирани корнизи на предната и задната броня, както и по дължината на каросерията, декор от кристали на страничните корнизи и лъскави хромирани надписи „MARANI“ и „Principessa“. Вратите се отличават с гланцирани надписи „Principessa“, хромирани странични огледала, 16-цолови хромирани джанти с висок гланц, хромирани капаци с щамповане „500“, полирани алуминиеви панели и полирани неръждаеми накрайници на ауспуха.


Fiat 500 Principessa D’oro Nero


Интериорът също е претърпял значителни промени, като включва кремава кожена тапицерия и вътрешна тапицерия на седалките с диамантени шевове и сребърна бродерия „Principessa“. Предните седалки са украсени със златни кантове. Облегалките за глава могат да бъдат избрани в кремаво кадифе или кожа със златни украси и пръстени от кристали. Воланът с три спици е обвит в кожа със златни акценти, а копчето на скоростите е хромирано със златисти елементи.

Арматурното табло се предлага в черно Vesuvius, шампанско злато или естествена пепел, украсено с хромирано лого „500“ и кристали. Дръжката на ръчната спирачка може да бъде изработена от кремава кожа или хром с декорация от кристали.


Fiat 500 Principessa D’oro Nero


Допълнителните детайли включват черна или кремава кожена облицовка на вратите, хромирани централни пръстени на вратите, кремави сенници с огледала, кремава тапицерия на колоните и сребристи пищялки с хромирани пръстени. На централната конзола има емблема „Principessa“, а облегалката на задната седалка е покрита с велур.

Алкантара се появява и в целия интериор, включително тапицерията на колоните, и добавя нотка лукс към купето. Ключовете на автомобила са с покритие от полирано сребро проба 925 с двуцветна цветова схема от черно и шампанско злато с бордо ивици. Към колата има брандирана чанта Marani за документи, гаранционна книжка и инструкция за експлоатация.

Цената на луксозния Fiat 500 Edizione Principessa варира от 43 438 до 48 478 евро, а версията Abarth струва от 58 438 до 63 478 евро.


0 от 500