fallback

Първата кола, която върви на слънчева светлина, излиза на пазара

48 000 души вече се записаха за Aptera, цената ще е 35 000 долара

Първият автомобил, който се самозарежда със слънчева енергия, излезе на пазара. Хиляди шофьори нямат търпение да седнат зад волана. Въпреки че колата може да измине само около 65 километра с помощта на соларна технология, тя пести в града доста време и пари за презареждане на батерията.

 

Във вторник Aptera Motors показа новия си триколесен автомобил на събитие в Сан Франциско, Калифорния. Любопитни любители на автомобили се стекоха на улицата, за да разгледат странното двуместно превозно средство, което се движи от слънцето. Те успяха да отворят вратите в стил Lamborghini и да се качат за футуристично изглеждащото пътуване, което компанията описва като подобно на малък и бърз самолет.    

Колата може да измине 65 километра дневно, като използва само шофиране със слънчева енергия. Това гарантира изпълнение на ежедневните задачи без зареждане. Разбира се, автомобилът може даработи и като класическиа EV. Нещо повече, Aptera изминава до 1600 километра с едно зареждане. Тежи 65% по-малко от другите електромобили и поради своя уникален, рационализиран дизайн, моделът изисква само около 30% от енергията, която използват другите.    

Чудноватите коли ще излязат през второто тримесечие на следващата година, твърди Крис Маккамон, ръководител в Aptera. „Наистина сме развълнувани“, каза той пред филиала на ABC на събитието в Сан Франциско. Крис допълни, че 48 000 души вече са резервирали коли от компанията и 500 от тези шофьори живеят в Сан Франциско.

За да изпълни поръчките, Aptera търси финансиране за масово производство. Превозните средства ще струват 35 000 долара, което е много по-евтино от средната цена на EV от 56 000 долара, твърди Kelly Blue Book.  

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 4 минути )
    В северни държави това няма да се харчи като има 6 месеца само нощ
  • #4
    анонимен ( преди 2 часа )
    Цената е добра... ако беше за истински автомобил. Тези 48 000, които са се записали, ще бъдат и единствените.
  • #3
    анонимен ( преди 3 часа )
    Супер, ама смe над 37-мия паралел и само лятото важи...
  • #2
    анонимен ( преди 4 часа )
    Защо през цялото време го сравняват с пълноценен ел.автомобил?
  • #1
    анонимен ( преди 5 часа )
    Пирамида, която събира пари от антиматематици като нашите антиелектрици които не вдяват физичните закони. Тези цифри В статията са хвърлени ей така във въздуха, за който клъвне и нямат нищо общо с реалността. Антифризиците да ми копират мнението, за първите тестове на този автомобил, ако въобще бъде произведен някога!
fallback
Последни