IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой е най-здравият мотор втора ръка при Volkswagen?

За разочарование на феновете на 1.9 TDI, тази чест се пада на бензинов агрегат

В миналото двигателите бяха прости, лесни за ремонтиране и обикновено продължаваха да работят, дори след като останалата част от автомобила се разпаднеше на ръждив прах. В съвременната епоха е обратното: моторите, създадени да покриват по-високи екологични стандарти, се правят от олекотени материали и работят при високи натоварвания, което ги прави най-проблемният компонент в автомобила. Но все още на вторичния пазар има немалко двигатели с ресурс поне половин милион километра, стига да ги поддържате разумно. В поредица статии ще отбележим по един такъв за всяка популярна марка на българския пазар. Като ще започнем с VW.
  
          
Какво трябва да знаете за 1.6 MPI BSE (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #2
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Драгой ( преди 2 дни )
    1,6 бензин и 1,9SDI, и двата не се произвеждат вече. От съвременните турбо мотори като че ли 2,0 TDI, бензините им втора ръка са змия в торба. Чудно как един читав бензинов мотор не могат да направят вече заради тези икономии. По принцип ВАГ и надежност са различни понятия.
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Е сега ще стане интересно! Нема българин, дори и от Перник, който да няма мнение по този въпрос!