IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китай съветва производителите си да не инвестират в Европа

Индия, Русия и Турция са още по-опасни, предупреждават властите в Пекин

Китайската министерство на търговията призовава местните компании да сплотят редиците си с оглед на случващото се в автомобилната индустрия. Предупреждението е било отправено на среща, проведена в началото на юли, подробности за която едва сега се разкриват агенция Reuters.


производство


Автомобилните производители са били предупредени за за възможните рискове, свързани с инвестирането в чужбина, като това се отнася основно за Индия, Русия и Турция. Що са касае до Европа, тя трябва да се избягва заедно с Тайван, въпреки че там опасностите, свързани с изграждането на автомобилни фабрики изглеждат по-малко, отколкото другаде.

Властите в Пекин също така препоръчват да се използват фабрики на чужда територия само за окончателно сглобяване на превозни средства и да се избегнат проблеми в случай на геополитическо напрежение.

Предупреждението на Китай идва в момент, когато някои марки се стремят да разширят бизнеса си на Стария континент, като търсят подходящи места за нови фабрики. Такъв е случаят с Geely, който, според своя вицепрезидент Ли Чуанхай, внимателно проучва възможността за нов обект, но не е 100% ангажиран. Една от дестинациите може да бъде Полша.

Chery също така проучва възможността за пренасочване на средства и евентуално техния брой през националните граници. Целта на всички е да се увеличат дейностите в чужбина, които са затруднени в страната поради кризата на свръхпроизводството.

Европа, САЩ и Канада отговарят на китайското нашествие, като налагат допълнителни мита, дотолкова, че китайският министър на търговията Уан Вентао ще пътува до Брюксел на 19 септември, за да се срещне с вицепрезидента на Европейската комисия Валдис Домбровскис и да поднови преговорите за налагането на нови мита.мобила край пътя и за уведоми екипите на „Спешна помощ“.


0 от 500