IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Volvo се оказа от своята програма за абонамент

Компанията ще се фокусира върху традиционните методи на търговия

Volvo е поредният производител, който се отказва от своята програма за абонамент на автомобила. Care by Volvo стартира в САЩ през 2017 г., като предлагаше на клиентите не само автомобил, но включваше поддръжка и застраховка в цената. От август обаче компанията спира това предложение, за да се фокусира върху традиционните модели на продажби и лизинг.


Care by Volvo


Говорител на Volvo каза, че настоящите потребители на програмата ще могат да останат в програмата до края на договорите си. След завършване Volvo ще им предложи бонус - 1000 долара за закупуване на нова кола или 500 за лизинг.

Въпреки че скандинавският производител не разкрива точни данни за процента на потребителите на програмата, един дилър в Ню Джърси каза, че около 10% от клиентите му са предпочели тази опция. До 2020 г. програмата стана печеливша в САЩ, привличайки особено млада аудитория, което увеличи лоялността към марката. Въпреки това обаче програмата срещна трудности, свързани с намеса в законите за франчайз на дилърите.

През 2019 г. Volvo направи Care by Volvo по-гъвкав, позволявайки на клиентите да сменят автомобила или да прекратят абонамента си без неустойка само след пет месеца. Въпреки това днес компанията предпочита традиционните форми на взаимодействие с клиентите чрез лизинг и закупуване, което вероятно ще се превърне в основен фокус на марката през следващите години.

Освен Volvo подобни абонаменти предлагаха и други големи производители, но и те се отказаха. Програмата на General Motors „Book by Cadillac“ беше закрита през 2018 г., докато тази на Mercedes - „Mercedes-Benz Collection“, приключи 2 години по-късно. Audi и BMW също се отказаха от предлагане на абонамент.

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Мдаа.. ( преди 2 дни )
    Хех..Volvo осъзнаха, че имат удобна опция и побързаха да я закрият. Тия са най-големите смукачи на пари след германските луксозни премиум ***. Всичко по колите им е имитация, скапани сложни само разрушаващи се двигатели и механизми около веригите са егати пародията на инженеринг. На меллета с пари не му пука, кара, сменя. Сега и алчните брандове изглежда ще ядът малко хурката. От алчност може и да се радват на милионни милярдни бонусчета, после хурката за бранда. Алчни директорчет ...
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Enzo ( преди 3 дни )
    Помня, едно време в края на 90-те години на 20 век, когато бях още хлапе, как във всеки научнофантастичен филм, в който действието се развиваше в бъдещето на земята, показваха 2020, 2025 г. Висящи във въздуха къщи, летящи коли на пет реда над земята се стрелкаха с огромни скорости, роботи - хуманоиди живееха наравно с хората и т.н. Човекът винаги е имал много нереалистична представа за интелекта си и винаги му се е искало да повярва, че е много по-развит, отколкото реално е. ХА-ХА
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 дни )
    Пак новини за САЩ, виж поне да официално да ни пишат колония.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 дни )
    купуваш нещо което физически не е твое гениална стратегия като има тарикати ще има и балъци