IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Намират ли китайските коли собствено лице?

Огромният напредък на местните компании не слага край на копирането

Помните ли какви бяха китайските коли преди 15 години? Повечето от тях представляваха копия на европейски или американски автомобили. Оттогава нещата се промениха към по-добро, но случаите на копиране не са рядкост дори в наши дни. Това не се променя дори от факта, че китайците примамват дизайнери от известни фирми - например Пиер Льоклер, който някога „нарисува“ BMW X6, сега работи външния вид на кросоувъра Haval F7x с форма на купе.

Представяме ми 8 примера на съвременни автомобили от Китай, които почти изцяло повтарят модели от чужбина. Всички тези автомобили се произвеждат днес (или предстои да бъдат произведени) в заводи в Китай, а някои от тях дори се продават официално на пазарите в Европа.


8 китайски копия на световноизвестни модели (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 2 дни )
    Това за Китай е доста спорно. Много от изобретенията, които нашата цивилизация ползва, са измислени в древните държави, върху които сега се простира Китай. Могат да измислят, но за съжаление комунистите като са дошли на власт, са избили всички умни хора. Като се замисля, те го правят навсякъде и това е причината да имат след това проблеми. Докато се създаде следващото поколение умни хора, отнема време. Ето, вижте България. Умните заминаха, останахме само драскачите по форумите... ;)
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Факт ( преди 3 дни )
    Те са само за вътрешния пъзар който все повече ще се стеснява
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    bat_petjo ( преди 3 дни )
    https://automedia.investor.bg/a/2-***/50811-kopira-li-citroen-s-kontseptsiyata-oli-kitayskiya-upower-suvhttps://automedia.investor.bg/a/2-***/47165-amerikantsi-kopiraha-kitayski-krosouvar-i-go-krastiha-dodge
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    bat_petjo ( преди 3 дни )
    BAIC BJ40 и Jeep Wrangler имат от доста време съвместно предприятие в Китай, Съответно, китайците са закупили определени производствени права от Джип. И, в крайна сметка, това би трябвало да е известно на авторите на тази статия, тъй-като информацията е почерпена от същия този сайт.
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 дни )
    Теслю завъртя дупето и стана Бидчо.
  • #7
    2 rate up comment 7 rate down comment
    До 4 ( преди 3 дни )
    Говориш по инерция. В момента китайците са лидери при технологиите за фотоволтаични панели и батерии, защото през последните години китайското правителство налива милиарди в развитието на тези технологии. Може и да са започнали с копиране, но към момента нямат стигане и западняците копират от тях и ползват китайски разработки батерии както за електромобили така и за други цели. Не им ги правят на ишлеме със западни технологии.
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    //// ( преди 3 дни )
    От Tatra
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    //// ( преди 3 дни )
    Само удобно пропускат в статията, че дизайна на Костенурката VW го крадат от Страна. Даже и официално са си го признали това.
  • #4
    9 rate up comment 6 rate down comment
    РУК ( преди 3 дни )
    Който е работил малко повече с китайци,знае, че копирането им е в манталитета!До такава абсурдност,че има китайски копия на китайски телефони и китайски коли.Във всяка една сфера в която имат напредък в момента е защото напазаруваха западни инжинери и дизайнер.В момента в който решат,че могат и без тях,тази кула от карти ще се срине.Китайците са доказали през вековете,че не могат да създават,могат само да имитират!Ако можеха да правят нещо сами,нямаше да чакат да копират западняци и японци!
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 3 дни )
    Рядко срещана глупост си написал!