fallback

VW вдига цените на почти всички модели с ДВГ в Германия

Увеличението варира от 2,1% до 4,2% в зависимост от автомобила

Volkswagen се нуждае от пари и планира да ги получи не само чрез намаляване на разходите, но и чрез повишаване на цените. Съобщава се, че автомобилният производител увеличава цената на своите бензинови и дизелови модели в Германия с 2,1 до 4,2 процента. И това не е всичко – VW бърка по-дълбоко в джобовете на клиентите с по-скъпи опции за оборудване. Всичко това се случва, докато компанията се бори с „финансови препятствия“ и дори заплашва да затвори заводи в Германия заради бавни продажби на автомобили.

Увеличението на цените засяга цялата гама, задвижвана от ДВГ, за моделната година 2025, с изключение на малкия хечбек Polo. Препоръчителните цени на дребно се покачват от едва 490 евро за кросоувъра Taigo до 2490 евро за най-големия SUV - Touareg.

Моделът, който е най-засегнат от промените в цените, е популярният VW Golf. При компактния хечбек увеличението е 1150 евро, което означава ръст на цената от 4,2%. Последният ден, в който клиентите могат да направят поръчки на актуални цени, е 11 септември, тъй като от 12 септември влиза в сила новият каталог.

Както съобщава германското списание kfz-betrieb, новината е споделена в писмо до местните дилъри на VW. Семейството ID не се споменава, тъй като електромобилите се продават под различен дилърски модел. Въпреки това, потенциални промени в цените на EV не могат да бъдат изключени в бъдеще.

В допълнение към повишаването на цените за своите модели, задвижвани с ДВГ, германската компания е увеличила препоръчителните цени на дребно на допълнително оборудване. Това включват шибидаси, резервни колела, подобрени информационно-развлекателни системи, хед-ъп дисплеи и други допълнителни пакети и услуги.

fallback
  • #4
    bg ( преди 1 седмица )
    аз пък чакам да почнат с отстъпки... те и сега електричките са с по 15000 лв отстъпка
  • #3
    Мистър Уейн ( преди 1 седмица )
    Те другите марки все едно не правят същото. Поглеждали ли сте на едно скопено Пежо 3008 цената напоследък?
  • #2
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Така няма да спечелят много. Просто хората или ще се ориентират към други марки, където за съсщите пари ще получат повече. Ще им останат само крайно верните фенове... поне засега. ФВ за проеден път показват тотално сбъркана политика.
  • #1
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Ха-ха, падат им продажбите обаче вдигат цените. Направо да разпратят мейли на тези които са си купили голф преди година да допалтят разликата до актуалните цени.
fallback
Последни