IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Функция за безопасност все по-често вбесява шофьорите в Европа

Предупреждението за превишение на скоростта е задължително за новите коли в ЕС

Съвременните автомобили са оборудвани с различни системи за безопасност, които помагат на водачите да спазват правилата за движение. Една такава система е Intelligent Speed ​​​​Assist (ISA). Тя непрекъснато проверява текущата скорост на автомобила спрямо зададената граница и издава силни сигнали, ако скоростта надвишава допустимата стойност.


ограничения на скоростта


От юли 2024 г. ISA стана задължителен за всички нови автомобили в ЕС, но много шофьори вече започнаха да се оплакват от системата. А причината е, че дори леко превишаване на скоростта с един-два километра в час предизвиква досадно скърцане, бръмчене и мигащи дисплеи на таблото, съобщава AutoBild.

Освен това системата не винаги работи безупречно. Разпознаването на пътни знаци има свои собствени характеристики и не винаги протича без грешки. Проблемът се усложнява от това, че цифровата пътна карта може да не се актуализира навреме или точно. По този начин, когато ограничението на скоростта се промени или бъде премахнато, ISA може да продължи да сигнализира, докато актуализациите не бъдат отразени в системата.


ограничения на скоростта


Някои производители, като Mazda и Toyota, предоставят възможност за временно деактивиране на ISA с помощта на бутон на бордовия компютър. Системата обаче се активира автоматично при следващото стартиране на автомобила и не може да бъде напълно деактивирана.

Всеки път, когато изключите запалването или паркирате автомобила, асистентът за предупреждение за ограничение на скоростта трябва да се деактивира отново. Затова шофьорите в ЕС могат само да се надяват, че в бъдеще системата ще работи по-точно и по-бързо.


0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Аврам ( преди 3 часа )
    Коли за по 200 хил, вдигащи 300 км/ч и нагоре, целия автомобилен бизнес рекламира колко са скоростни новите модели и какво? - безумни ограничения на пътищата, някои като от началото на 20ти век. Няма достатъчно хубави пътища из Европа и от друга страна се напълни с ***-самоубийци с пари и затова ще става все по-зле откъм ограниченията...
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 6 дни )
    тази система е пълен ***
  • #6
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    200 лева на бай Фильу. Има ено мОмче там, дет маха сичката мизрия. И без неянколата си варви супер
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    На едновремешните коли вадиш бушона и системата щеше да бъде изключена. Сега може да бръкнеш с една отверка в говорителя, ако е отделен.
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    3-ти, много си далеч от истината.
  • #3
    9 rate up comment 5 rate down comment
    до 1 ( преди 1 седмица )
    Старт-Стоп системата помогна на производителите да подобрят хибридите си, където двигателя се стартира и спира много често и се налага да работи студен на максимална мощност.
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Коста ( преди 1 седмица )
    и сега масово ще се предлага прекодиране за да стартира автомобила без включена тази система
  • #1
    29 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Безсмилена състема, подобно на старт-стоп.