IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan получи уникален цвят, разрaботван цяла година

Ръчното нанасяне върху електромобила е отнело 80 часа

Компанията Porsche Asia Pacific, заедно с подразделението за персонализация Porsche Exclusive Manufaktur, представиха електрическия Taycan Turbo S в уникален цвят. Разработката му е отнела около година, а нанасянето му върху колата е изисквало 80 часа изцяло ръчен труд.


Porsche Taycan


Измислено е и ново лого за колата, която е наречена Celestial Jade. Специалният цвят е вдъхновен от скъпоценния камък нефрит, който може да промени цвета си под въздействието на температура или налягане, както и от митични същества и занаятчии от Югоизточна Азия.

„За първи път в историята Porsche смеси две бои с ефекта Chromaflair“, посочват от компанията. Пигментите на тази боя се състоят от малки люспи, които променят цвета си в зависимост от ъгъла на гледане. Те се състоят от непрозрачна алуминиева основа, отразяваща светлината, и горен слой от специален лак. Всяка люспа е 50 пъти по-тънка от човешки косъм.


Porsche Taycan


Подготвянето и усъвършенстването на рецептата отне на специалистите от Porsche около година. Боядисването на една кола отне около 80 часа изключително ръчен труд. Уникалната боя е нанесена не само върху купето, но и върху табелките и ключодържателя на автомобила. Резултатът е цветова комбинация от Urban Bamboo (ярко зелено с жълти и златни тонове) и Shifting Carbon (тъмно сиво с черни и сини тонове).

Освен това електрическият автомобил получи специално проектирано лого. Той е митично същество с глава на дракон и тяло на кон, притежаващо голяма сила и носещо късмет. Емблемата на Taycan Turbo S Celestial Jade може да се види на тапицериите на праговете на предните и задните врати, на проектора на вратата и на всички облегалки за глава.


Porsche Taycan


Засега колата с уникален цвят съществува в един екземпляр. В продължение на няколко месеца ще бъде изложен в различни региони на Югоизточна Азия. А през 2025 г. ще бъде продаден на търг, като приходите ще отидат за благотворителност.
   

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    меринджеите на порше като видят yangwang u9 как подскача на място и ще се прострелят с оръжието на дедите си
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до 8 ( преди 1 седмица )
    Умник, на кой му пука на благотворителния търг колко часа е поставяна боята, на колко ръце е?! В статията пише че този нюанс е бил разработван 1 година! Една година пропиляно време! Китай ще пусне 20 нови модела за тая една година. Ще направят така че скоро Porsche ще държи стойност само ако е произведено миналия век.
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Vayk ( преди 1 седмица )
    Браво впечатлен съм от това нещо! Преди години така правеха невероятни шумоизолация и меки пластмаси по таблото! В същото време китайците правеха чипове, памети и дисплей! И така стигнаха немците до тук, да са догонващи в абсолютно всички нови технологии!
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Тайкан-а е непродаваем за шушляците като Край и подобните, а тук ако сте обърнали внимание, колата ще отиде на благотворителен търг, където гаранция, ще се ръсат яко пари! Но то, както казах, не е за шушляци!
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Номер едно е номер едно, китайците за година време строят нова завод и излизат първите бройки, после що ни отнесоха с 200
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 седмица )
    Споко и без тва умрелия тайкан е не продаваем
  • #5
    8 rate up comment 5 rate down comment
    тъжно ( преди 1 седмица )
    Истинска швабска революция. Сега могат и за Кайена да измислят някъв перлен нюанс на пепел от рози положен 69 ръце, сичките леви. Трябва да направят глобално проучване из чалготеките. Минуайл, китайците се готвят да изядат швабската автомобилна индустрия заедно с мръсните и дизелови чорапи.
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 седмица )
    Пак е по добре защото няма нищо положително в твоите.
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    до предния ( преди 1 седмица )
    Положителното в твоите коментари е, че винаги се охарактеризираш в тях!
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Факт ( преди 1 седмица )
    И пак си остава непродаваем баклюк