IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Toyota ще записват и предават данни за катастрофи

Новата технология ще подобри безопасността и организацията на движение

Японският производител Toyota патентова технология, която ще записва и предава данни за автомобилни произшествия. Благодарение на системата, която записва аудио и видео от превозните средства, специалистите ще могат по-точно да анализират аварийните ситуации и да подобрят организацията на движението.


Toyota


Планът на Toyota предвижда колата ще записва всяка секунда от момента на загубата на контрол до момента на сблъсъка. Всички данни ще се съхраняват в „черната кутия“ на автомобила или ще се предават на свързани мобилни устройства, като ще се качват на отдалечен сървър.

Японската компания проучва използването на блокчейн технология за обработка на данни, което ще увеличи поверителността на информацията. Данните ще се записват не само от тези автомобили, които са участвали в инцидента, но и от всички превозни средства наоколо. По този начин първата кола, забелязала катастрофата, ще сигнализира за началото на записа на автомобилите в определена геозона. В същото време самият инцидент ще бъде заснет от различни ъгли от началото до края.


Toyota


От Toyota посочват, че опасните пътни ситуации често не получават нужното внимание, защото властите са съсредоточени върху последствията от катастрофите. Тази технология ще ни позволи да анализираме причините за инциденти и да разработим начини за бъдещото им избягване.


0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 седмица )
    Функционално изпърдяла тротинетке, пак четеш само първото изречение от статията. Тесла те записва постоянно, докато: "Планът на Toyota предвижда колата ще записва всяка секунда от момента на загубата на контрол до момента на сблъсъка."
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Пръдливия ( преди 1 седмица )
    Ужас Toyota започва и мен да следи като тесладжиите.