IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota предлага бронирани автомобили още от шоурума

Допълнителната защита се поставя дори на модели като Corolla

Коя е първата кола, която изниква в съзнанието ви, когато мислите за брониран автомобил? Най-вероятно - Звярът, какъвто е прякорът на специалния Cadillac, който защитава живота на президента на САЩ. Едва ли обаче бихте си помислили, че модели на Toyota може да бъдат бронирани.


Toyota


Е, нещата са различни в Бразилия, където Toyota предлага бронирани Corolla, Corolla Cross, пикапа Hilux и SUV SW4 при това още в магазина, тоест не се налага да се прави нищо по колата. Това е допълнително оборудване, което японският автомобилен производител подготвя в партньорство с местните експерти по брониране Avallon, Carbon, Evolution Blindagens и Parvi Blindados, всички от които са сертифицирани от Toyota.

Те твърдят, че бронирането няма да компрометира дизайна и производителността на автомобилите. Но като се има предвид, че всяка процедура за брониране оказва влияние върху теглото, може да има и върху разхода на гориво, защото двигателят се натоварва допълнително.


Toyota


Бронирането може да се постави както на нови, така и на употребявани модели, стига да не са по-стари от моделна година 2020. Преди да се подложат на процедурата по брониране, те ще трябва да преминат през оценка, извършена от дилър на Toyota, който ще се увери, че автомобилът може да издържи процеса.

Всичко, което клиентите трябва да направят, е да се свържат с местния представител на Toyota и превозното средство да бъде изпратено при експертите по брониране. В края на краищата Бразилия е сред първите 10 държави с най-висок процент на престъпност, така че предлагането на бронирани превозни средства има смисъл, тъй като броят на убийствата подхранва търсенето.


Toyota


Експертите ще монтират армировка върху панелите на каросерията с помощта на специализирани съединения, като опцията е за непрозрачен балистичен композит, който е с 80% по-лек от стоманата. Те също така ще заменят стандартните прозорци с по-дебели, които наричат ​​Evo-X стъкло, специално проектирани да предложат необходимата защита, в съответствие с националните стандартни спецификации.

Модифицирано по този начин, превозното средство трябва да може да устои на атаки, идващи от малки огнестрелни оръжия, но също и оръжия като бейзболни бухалки и метални тръби. Той обаче няма да предложи защита срещу висококалибрени оръжия или експлозиви.

Toyota


Няма информация за цената на бронировката, но тя със сигурност ще оскъпи значително авточобила. Това, което се знае е, че Toyota и нейните партньори предлагат пет години гаранция за услугите за монтаж на броня и пет или десет години гаранция за действителните материали за броня, в зависимост от компонентите.

Брониращите колите ще предлагат и поддръжка през целия гаранционен период. Не споменават обаче  никакви модификации на окачването, което е задължително заради по-голямото тегло.


0 от 500