IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda се готви да увеличи пробега на колите си до 1300 км

Чехите ще използват хибридна система нв китайски производител

Чешкият производител Skoda преговаря с китайския концерн SAIC за възможността да използва DMH хибридна технология в своите автомобили. Това ще направи автомобилите на марката, която е част от VW Group, не само по-екологични, но и ще увеличи сериозно пробега им.


Skoda


В Skoda възнамерява да използва четвъртото поколение на хибридната система DMH, която беше представена в края на 2023 г. и вече се е доказала при различни хибридни модели. В момента инсталацията се използва на китайските Roewe D7, D5X и MG HS, като този списък нараства.

Сериозният интерес към технологията не е изненадващ, защото системата позволява на автомобила да измине в чисто електрически режим до 135 км, а общият пробег с пълен резервоар е 1300 км.

Известно е, че системата DMH, която е разработка на концерна SAIC използва 1,5-литров двигател с атмосферно пълнене със 111 к.с. или с турбокомпресор със 150 к.с. Моторът 15FKE използва цикъла на Милър и има термична ефективност от 43%.

По време на тестовете моделът Roewe D5X , оборудван с този агрегат, измина 1621 км със среден разход на гориво от 3,8 литра на 100 км. Въпреки това официалните данни са все още по-ниски, но все още са впечатляващи.


0 от 500