IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover няма да остави стария Defender да изчезне

Британската марка ще реставрира и продава класически всъдеходи

Land Rover ще пусне нова версия на класическия всъдеход Defender, оборудван с V8 двигател, но технически това няма да бъде нова кола, а фабрична реставрация на автомобили, произведени през периода от 2012 до 2016 година. За тези автомобили клиентите ще трябва да платят сериозна сума, съобщават от британската компания.


Land Rover Defender


Реставрираните всъдеходи ще се предлагат се във версии 90 и и 110. В случая класическият Defender е ръчно изработен от инженерите на Land Rover Classic в родната му страна - Обединеното кралство.

Специалистите внимателно подбират автомобили донори и ги оборудват с атмосферен V8 двигател. Това е оригинален 5.0-литров двигател Land Rover с мощност 405 к.с. Мощността се изпраща към колелата чрез осемстепенна автоматична скоростна кутия от ZF.


Land Rover Defender


По време на модернизацията класическият Defender V8 получава амортисьори Bilstein, както и пружини Eibach и по-специални стабилизатори. За да бъде в крак с времето, Land Rover също монтира четирибутални спирачни апарати Alcon с 335 мм предни дискове и 300 мм задни дискове.

Вътре има малък 3.5-инчов сензорен екран със сателитна навигация и радио. Старомодното оформление на таблото е запазено. В „новия-стар“ Defender кожата присъства почти навсякъде. Купувачите могат да избират от пет различни цвята и осем покрития. Предлагат се и предни седалки Recaro.


Land Rover Defender


Въпреки че колата изглежда безупречно както отвътре, така и отвън, има сериозен проблем - цената. Базовият Land Rover 90 с три врати струва 190 000 британски лири, а автомобилът с пет врати струва с 9000 лири повече.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    до #2 ( преди 1 седмица )
    Ха ха ха ха,Много си щедър с тези 40 000 лева. По добре да се напънат и да ги направят до 15 000 лева, че за тия пари от Дупница знаеш ли какво изпънато Бенве ша взема.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 1 седмица )
    Мечтите са безплатни! Не знам дали осъзнаваш, че фабрично възстановен автомобил, като този В статията ще е доста по-скъп от чисто нов. Допускам до два пъти по-скъп. Всичко е ръчен труд, който въобще не е евтин във фирмените сервизи.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    1, хич няма да е лошо, ако можеш да си купиш фабрично възстановена кола отпреди 15-тина години с двулитров атмосферен мотор и 5 години гаранция. Пък ако струва и под 40 000 лв, ме брой отвсякъде. Сегашните прогресивни глокници нито имат вид, нито ресурс, само им искат пари за телевизорите и великите системи за сигурност, дето хората се чудят как да ги изключват.
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Това ще е новият бизнес за милиарди следствие на безумните екологични норми и навлизането на китайците на пазара на нови автомобили. Няма да се учудя и останалите автомобилни компании, включително Toyota за land cruiser, да започнат да реставрират стари автомобили и да се превърнат в новите автоджамбази, които ще рекламират " нов внос на модел 1995, неразличим от нов. Качваш се и караш" дано пропуснат частта с бабата, която е карала автомобила да ходи на църква.