IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover пусна „космическа“ серия SUV

Celestial Collection включва пет Range Rover Sport SV, кръстени на небесни тела

Британският производител JLR пусна серия от пет Range Rover Sport SV, която е посветена на космоса. Специалното издание Celestial Collection ще се предлага на избрани клиенти на марката, като то включва тематичните SUV-ове, посветени на обекти от Слънчевата система.


Range Rover Sport SV Celestial Collection


Всеки автомобил е кръстен на небесно тяло и предлага уникална комбинация от цветове на екстериора и интериора, внимателно подбрани от дизайнерския екип на SV Bespoke. Тези автомобили са оборудвани с 23-цолови джанти, карбоново-керамични спирачки, преден капак от въглеродни влакна и изискан интериорен декор. Range Rover Sport SV има един двигател - 4,4-литров туин-турбо V8 с мощност 635 к.с. и 750 Нм въртящ момент.

Range Rover Sport SV Gaea представлява Гея – Земята. SUV-ът е боядисан в цвят Green Terre Matte, който е комбиниран с формовани карбонови накрайници на ауспуха и карбонови бронзови спирачни апарати. Покривът, както и корпусите на страничните огледала, са черни. Предлагат се две дизайнерски схеми за интериора - пясъчна кожа Caraway Windsor, съчетана с дървени вложки от естествено кафяво сребърна бреза или черна кожа от абанос с наслагвания от естествена черно-сребриста бреза.


Range Rover Sport SV Celestial Collection


Всъдеходът Theia е кръстен на Тея, дъщеря на Уран и Гея. Така се казва и хипотетична планета, чийто сблъсък със Земята е довел до образуването на Луната. Характеристики на специалната версия - каросерия в цвят Ilmenite Grey Satin, златни джанти и богато декориран интериор. Тук може да бъде намерена не само кожа Windsor, но и формовани вложки от въглеродни влакна и тематични символи като лунни кратери и съзвездия.

Йо е най-геологично активното тяло в Слънчевата система, така че посветеният на него Rover Sport SV е боядисан в оранжев емайл Cyllene Gloss, разреден с акценти от въглеродни влакна. Интериорът на SUV е тапициран с кожа и триизмерна тъкан. От своя страна Range Rover Sport SV Vega, кръстен на най-ярката звезда в съзвездието Лира, се разпознава лесно по декоративните си елементи, изработени от светла пепел и корпус в цвят Verrier Blue, кръстен на френския астроном Урбен Леверие, който предсказва съществуването на планетата Нептун.


Range Rover Sport SV Celestial Collection


И накрая, Range Rover Sport SV Sol символизира Слънцето. Предлага се с жълта боя Aurora, спирачни апарати Blue Nebula и тъмно син или черен интериор. И петте автомобила ще бъдат предложени на избрани клиенти на Range Rover. Цени не са обявени. Цените на стандартния Range Rover Sport SV стартират от 180 000 евро.


0 от 500