IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover възражда Freelander като EV на китайска платформа

Електрическият кросоувър ще се продава на международни пазари, а не само в Китай

Първият модел на съвместното предприятие за премиум електрически автомобили между Chery и Land Rover ще бъде кросоувърът Freelander. Според информация на Cnevpost, сглобяването на бъдещия модел ще бъде организирано в завода в Китай, като първоначално той ще се продава само на вътрешния пазар, но с течението на времето ще започна да се продава и в чужбина.


Land Rover Freelander


Британската компания се отказа от кросоувъра Freelander през 2015 г., заменяйки го с модела Discovery Sport. Със завръщането си на пазара Freelander трябва да се превърне в някакъв вид под-марка или ново моделно семейство, което ще бъде позиционирано независимо както от европейската линия Land Rover, така и от собствената моделна линия на Chery. Вероятно ще бъде организирана отделна дилърска мрежа за продажба на нови електрически автомобили.

Вече е известно, че инженери от двете компании ще разработват съвместно бъдещи нови продукти. В съвместното предприятие Jaguar Land Rover и Chery притежават по 50%.

По-рано беше съобщено, че Land Rover планира да използва платформите, използвани в момента за китайските линии Exeed и Exlantix. Въз основа на тях се планира да се произвеждат както електрически превозни средства, така и хибридни модели. Времето за изпълнение на проекта все още не е уточнено.


0 от 500