IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg Agera получи уникално фолио за над милион долара

С него цената на хиперколата скача двойно 9 години след премиерата

Хиперколата Koenigsegg Agera получи специално винилово покритие на каросерията на стойност повече от милион долара. Фолиото е направено от тунинг-ателието Yiannimize специално за този автомобил в сини и бели нюанси, съобщава CarBuzz.


Koenigsegg Agera


Винилът увеличава цената на тази Agera до 3,5 милиона долара. Преди девет години, когато хиперколата беше представена, тя беше оценена на приблизително 1,8 милиона. Автомобилът е изработен в един-единствен екземпляр по поръчка на британския дилър Koenigsegg SuperVettura и компанията за интериорен дизайн Always Sunday.

Именно собственикът на компанията Лекси Уеърхам-Дарт притежава тази Agera, така че няма шанс някой друг да се сдобие с уникалната кола. Сега тя е изложена в едно от представителствата на Koenigsegg SuperVettura, но не се продава.


Koenigsegg Agera


Останалата част от хиперколата остава същата, с изключение на няколко подобрения от дилъра - части от въглеродни влакна, както и синя и жълта облицовка заедно с джанти от въглеродни влакна Aircore и композитни панели на по каросерията. Хиперавтомобилът може да се похвали и със затъмнени фарове и титаниева изпускателна тръба от модификацията Agera RS.

Техническите характеристики също не са променяни. Купето се задвижва от V8 5.0 двигател с мощност 1140 конски сили. Тази Agera ускорява от 0 до 100 км/ч в час за 2,8 секунди. Koenigsegg спря производството на Agera през 2018 г., заменяйки модела с хиперколата Jesko.


Koenigsegg Agera


0 от 500