IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изкуствен интелект ще помага за справяне с прилошаването в колата

Китайският производител NIO представи нова система за комфорт на пътниците

Китайският производител NIO официално представи новата версия на операционната система Banyan Intelligent System 3.0.0, която включва актуализации и нови функции за различни аспекти на шофиране като NOMI, Panoramic Digital Space, AI Intelligent Chassis, Panoramic NIO Link и др.


NIO


Системата е получила повече от 130 нови функции и подобрения, предоставяйки на потребителите напълно ново ниво на взаимодействие с автомобила. Новата версия се основава на възможностите на изкуствения интелект, дълбоко интегриран в различни функционални области на автомобила, позволявайки по-персонализирано и интелигентно изживяване при шофиране.

С пускането на Banyan 3.0.0, функцията 4D Comfort Autopilot е надстроена до 4D Universal Comfort Autopilot, който вече може да се активира без необходимост от използване на навигация, значително подобрявайки ежедневното шофиране и използването на автомобила по познати маршрути. Добавена е и функция за индекс на грапавостта, която визуализира гладкостта на пътя и състоянието на шофиране на автомобила. Това позволява на потребителите да оценят по-добре работата на интелигентното шаси, като тази функция вече е налична за моделите ES6 и EC6.


NIO


Системата Banyan 3.0.0 също така въведе нов режим „Комфорт отзад“ за пътниците, специално проектиран да намали прилошаването по време на пътуване чрез оптимизиране на работата на окачването, разпределението на мощността и възстановяването на енергията.

Функцията NIO Link позволява пълна интеграция между смартфон и автомобил, осигурявайки безпроблемно взаимодействие между тях. Потребителите могат да контролират функциите на автомобила с помощта на новия NIO Phone и да се наслаждават на висококачествено аудио, както и да получат достъп до различни приложения като Tencent Sports и Baidu Cloud направо в колата.


0 от 500