IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперкола на Майкъл Джордан си търси нов собственик

Редкият Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Edition е оценен на 650 000 долара

Ако винаги сте мечтали да станете собственик на ексклузивен суперавтомобил, при това с история, тъй като някога е бил собственост на популярна личност, тогава имате уникален шанс.


Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Edition


Продава се Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Edition от 2007 г., който някога е принадлежал на самия Майкъл Джордан. Тази кола не е просто рядка – тя е една от само 150 произведени и е в отлично състояние, като пробегът е само 24 378 км.

SLR McLaren 722 Edition не е просто кола, това е цяла ера. Оборудван с V8 с компресор, произвеждащ 641 к.с., този Mercedes-Benz доставя незабравимо изживяване при шофиране. Суперавтомобилът се отличава не само с мощния си двигател, но и с уникалния си дизайн, създаден от легендарните Гордън Мъри и Гордън Вагенер.


Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Edition


Трябва да се отбележи, че този конкретен модел е знак на почит към печелившата кола от рали „Mille Miglia“ от 1955 г., която е носила номер 722. Този Mercedes-Benz е символ на скорост, история и инженерно съвършенство.

Суперколата с богата история е оценена ва 649 995 долара, което я прави достъпна мечта за колекционери и любители на уникални автомобили. Същата кола беше на пазара и преди 3 години, когато самият Джордан я пусна в продажба. Тогава сребристият SLR беше оценен на 695 750 долара, но пробегът беше много по-малък - само 1670 км.


Още снимки на суперколата - вижте в галерията:


0 от 500