IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz S600 Lorinser на Майкъл Джордан се продава за 23 долара

Офертата за покупка на спортната кола ще важи до края на седмицата

Феновете на Майкъл Джордан получават уникален шанс да притежават един от автомобилите, които легендарният баскетболист е карал по време на пика на кариерата си в НБА. Това е Mercedes-Benz S600 Lorinser от 1996 г., който е обявен за продажба, при това на цена от само 23 долара.


Mercedes-Benz S600 Lorinser


Автомобилът ще се продава от платформата за пазаруване на живо Whatnot на тазгодишната Национална колекционерска конвенция на спортисти, която ще се проведе от 26 до 30 юли. Всеки, който желае да купи колата, може да влезе в Whatnot Drop чрез приложението за смартфони на компанията в първия ден от събитието. Накрая ще бъде избран победител, който ще преведе 23 долара и ще получи автомобила, съобщават организаторите.

Победителят ще получи спортно купе S-Class(W140), което Джордан и тогавашната му съпруга Хуанита купуват в края на 1995 г. Колата е собственост на смятания за най-велик баскетболист в историята до 2003 г. Тя е в цвят син металик, има персонализиран интериор, както и хромирани колела от Lorineser. В автомобила е инсталиран телефон, който показва името на Джордан на таблото, когато е активиран. Под капака на автомобила е поставен 6,0-литров V12 двигател с 394 к.с., а пробегът на километража е 252 800 км.


Mercedes-Benz S600 Lorinser


Вероятно се чудите защо WhatNot продава Мерцедеса на Джордан за толкова малко пари. Автомобилът е един от няколкото желани спортни сувенири, които услугата продава за 23 долара на тазгодишната конвенция (неслучайно 23 е и най-известният номер на фланелката в Залата на славата на НБА). За достъп до тях обаче се изисква сваляне на приложението и регистрация, които не са безплатни, така че при очаквания сериозен интерес, със сигурност ще бъде събрана голяма сума.

През 2020 г. купето беше продадено на търг, който стартира от 23 долара и достигна цена от 202 800 долара. Спечелилият наддаването обаче не успя да събере парите и колата остава в автомобилния клуб на Бевърли Хилс, който вече трета година се опитва да я продаде, като последната оферта – от март тази година, беше за 120 000 долара.


Mercedes-Benz S600 Lorinser


0 от 500