IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Супер оптика и дизелов мотор - Audi загатна новото Q5

Третото поколение на популярния SUV ще дебютира до дни

Германският производител Audi подготвя премиерата на новото поколение на Q5, която ще се състои на 2 септември. Компанията представи тийзър на модела, с който ще стартира цялостно обновяване на SUV-гама на марката.


Audi


От изображението, както и от снимки на тестови прототипи, може да се придобие представа за промените в дизайна на модела. Той получава нова, много по-изразителна оптика с високо технологични фарове, комбинирани с широка еднорамкова решетка на радиатора със специална шарка. Нейните отвори са значително по-големи от тези актуализираното Audi Q8, но част от тях да затворени за подобряване на аеродинамичната ефективност.

Дизайнерите на Audi са възприели по-внимателен подход към останалата част от каросерията, която не се отклонява твърде далеч от стандартите на марката. Задните калници са по-изразени, придавайки на SUV-модела спортна стойка, съчетана с по-агресивна предна част и по-изваян стил на задната част.


Audi


Публикувани „шпионски“ снимки на интериора показаха доста голям свободно стоящ екран на информационно-развлекателната система, който е допълнен от по-малък цифров панел с инструменти. Това означава, че новото поколение ще получи значително подобрение по отношение на технологиите, включително най-новите функции за свързаност, безопасност и комфорт.

Новото Audi Q5 ще бъде изградено върху подобрена версия на текущото поколение на платформата MLB. Тази архитектура се използва за седана и комбито A5, които заменят A4. Очаква се гамата от двигатели да се съсредоточи върху по-ефективни меки хибридни и plug-in хибридни агрегати, като те също ще бъдат взаимствани от новото A5.


Audi


Това означава, че популярният SUV ще продължи да се предлага с дизелов двигател - 2.0 TDI, който развива 204 к.с. Топ-версията SQ5 ще получи новия 3.0 V6 TFSI с 367 к.с., който е свързан с 48-волтова литиево-желязо-фосфатна батерия с 1,8 kWh, ремъчен стартер-генератор и нов генератор, който е поставен директно върху изходния вал на трансмисията. С негова помощ мощността се увеличава с 25 к.с.

От Audi все още не е обявили точна дата за излизане на пазара новото Q5, но се очаква то да пристигне в европейските шоуруми до края на годината. На по-късен етап ще бъде представена версия Sportback.


0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Супер ще е колицата, само дето ще почва от 150-160к нагоре...
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Ами ( преди 2 седмици )
    Каквото и както да направят, никой не ги купува тези ромски автомобили. Само дрънгели на по 10+ години, дето им светят чековете. Най-долнопробната марка автомобили по всички световни класации и европейски включително. Иначе мечтата на всеки мутреещ селинджър.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 2 седмици )
    99% от времето от закупуване до продяване изхрърляне колата се ползва в града а там дизела е майка плачи
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Търсиш си с кой да скърбиш за неспасяемата технологична изостаналост на японците ли? Сгрешил си мястото. Твоите ги търси в най-дясната лента на магистралата да се влачат с 90-100, защото иначе "икономичният" им ибрид харчи повече от дизел 350 к.с.
  • #1
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Факт ( преди 2 седмици )
    Прочетох дизелов мотор и си казах каква технологична изостаналост