IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа обновеното RS3

Основните подобрения са в настройките на двигателя и окачването

Audi представи обновено RS3, което може да е само фейслифт в средата на жизнения цикъл на модела, но инженери на марката са подобрили представянето му, което помогна за поставяне на рекорд за най-бърза обиколка на „Нюрбургринг“ сред компактните автомобили.


Audi RS3 (2025)


Както е обичайно за обновени автомобили, RS3 (моделна година 2025) получава серия от очевидни стилови модификации. Масивната еднорамкова решетка на Audi е променена и включва нова рамка, докато новите въздухозаборници и по-ясно изразеният сплитер правят автомобила още по-привлекателен.

LED дневните светлини са по-сложни от всякога и включват 24 елемента, подредени в шарка на шахматен флаг. За тези, които не харесват този дизайн, марката предлага и три други DRL светлинни дисплея, които могат да бъдат конфигурирани чрез информационно-развлекателния дисплей на автомобила.


Audi RS3 (2025)


Обновеното RS3 има нови графики на задните светлини, вертикални странични рефлектори, увеличен дифузьор и две нови овални ауспухови тръби с черни рамки. Audi също така разширява цветовата палитра на автомобила, като добави Ascari Blue, Progressive Red и Daytona Grey с матово покритие. Комплект от 19-цолови матово черни алуминиеви джанти са стандарт, но е наличен и втори вариант на колелата, който може да бъде окъпан в матово тъмно сиво или лъскаво метално черно.

Промени по двигателя не са правени - както досега RS3 разчита на 2,5-литров турбомотор 5 цилиндъра, развиващ 400 к.с. и 500 Нм въртящ момент, което му позволява да достигне 100 км/ч в 3,8 секунди и максимална скорост от 290 км/ч.


Audi RS3 (2025)


Инженерите на Audi обаче са подобрили разпределителя на въртящия момент на автомобила и напълно променливата система за разпределение на въртящия момент, като същевременно са направили корекции на електронния контрол на стабилността, селективния контрол на въртящия момент спрямо колелата и адаптивните амортисьори. Така новото RS3 избягва недозавиване и завива по-прецизно в завоите,
.
Направени са няколко промени в купето на автомобила. Може да бъде оборудван с опционални седалки тип кофа от въглеродни влакна RS, ново околно осветление и контрастни шевове по седалките, централния подлакътник, подлакътниците на вратите и волана. Предлага се и висококачествена кожа Nappa, като от Audi твърдят, че са наели екип от петима химици, за да се гарантира, че всички избрани материали излъчват перфектната миризма на нов автомобил.


Още снимки на обновеното RS - вижте в галерията:


0 от 500