IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите хибриди на Hyundai ще доказват, че ДВГ не са мъртви

Корейците залагат на технологията EREV, но не се отказат и от електромобилите

Почти всички производители се опитват да разширят гамата си от електромобили, въпреки че техните продажби се забавят. Все още обаче задвижваните с ДВГ превозни средства, както и хибридите, си остават основна част от пазара, което кара автомобилните компании да правят иновации в тази област. Hyundai е една от тези компании, като от 2027 г. тя ще започне да предлага електрически превозни средства с удължен пробег, известни като EREV.


Hyundai


Тези автомобили имат електрически мотори и ДВГ - както и хибридите, но начинът, по който работи системата е различен. В случая бензиновият двигател действа като генератор за зареждане на батериите, които захранват електромотора. Няма механична връзка между колелата и ДВГ, както е при по-традиционен хибрид. И всъщност представлява позната технология, използвана и от други производители.

BMW i3, например, от преди години се предлагаше с опционален бензинов двигател за удължаване на пробега. Mazda също експериментира с технологията, а Stellantis използва EREV задвижваща система в пикапа Ramcharger, чието излизане на пазара предстои.


Hyundai


От Hyundai съобщават, че техният EREV ще предлага над 900 км пробег, като ще има „ценова конкурентоспособност спрямо електромобилите, благодарение на оптимизиране на капацитета на батерията“. Това ще направи бъдещата електрификация по-рационализирана, като технологията ще дебютира на пазарите в Северна Америка и Китай. Първият модел на корейците с EREV ще бъде SUV за американския пазар, който ще излезе през 2026 г.

В същото време Hyundai не се отказа и от развитието на електрическите са автомобили, като продължава да следва целта си, която предвижда продажбата на 2 милиона EV през 2030 г. И важна роля в тази стратегия ще изиграе нов електрически триредов SUV, който ще се казва Ioniq 9. Той ще се произвежда в новия завод Metaplant в Джорджия заедно с познатия Ioniq 5.


Hyundai


В основата на големия електрически SUV ще бъде моделът Hyundai Seven Concept, представен през 2021 г. Неговата производствената версия трябва да дебютира пред публика на автомобилното изложение в Лос Анджелис по-късно тази година.


0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ха ха ха ха ха ( преди 2 седмици )
    Махайте се с тая неу дачия. Това не е кола, а служебен транспорт.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    raiders ( преди 2 седмици )
    Те и сега Тесла продават милиони коли, въпроса е през 2030 дали ще са 20.Интересно решение на дачия за газ-хибрид, апропо те и сега са от малкото който продават фабрична (не слагана в България) газ. Това с мекия и/или баш си с хибрид ще дойде през 2026 в Дъстър, значи е разработено, тестване и вече готово за масово производство.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Поправка ( преди 2 седмици )
    Преди три четири години вярвах, че Тесла вече ще произвежда милиони електромобили със собствените батерии 46 80. Не Toyota.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До пръдливия ( преди 2 седмици )
    А защо да не се отметна? Това са прогнози за след шест години и могат да се променят 100 пъти до тогава, след като се променят обстоятелствата. Аз да не съм като вас да вярвам във водорода все още, защото съм вярвал преди 10 години и съм сляп за всички факти и събития които са се случили от тогава? Преди три четири години вярвах, че Toyota вече ще произвежда милиони електромобили със собствените батерии 46 80, да от две години съм си променил мнението предвид обстоятелствата. Нещо странно?
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Кога ( преди 2 седмици )
    Ще излезе разработката на Дачия бензин+газ+хибрид....в сравнение с нея другите изостават,поне на европейския пазар
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 2 седмици )
    Добре, Тротка, записваме поредните две опорки от които ще се отметнеш: 1. "Toyota дори през 2030 няма да продава електромобили с твърдотелни батерии."2. "дотогава китайците вече ще предлагат автомобили с 1 000 км пробег и 15 минути зареждане с евтини LFP"
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До пръцльо ( преди 2 седмици )
    За разлика от тебе аз ще говоря директно. Ако Toyota наистина представи твърдотелни батерии през 2027 година, които може да произвежда в голям мащаб и наистина са по-евтини от обикновените батерии за електромобили, то и Toyota самостоятелно ще продава над 30% електромобили още през 2030. Но аз не вярвам в приказки и Toyota дори през 2030 няма да продава електромобили с твърдотелни батерии. Но дотогава китайците вече ще предлагат автомобили с 1 000 км пробег и 15 минути зареждане с евтини LFP
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До пръдливия ( преди 2 седмици )
    Защо 2030? Тогава ли според тебе е НИКОГА? Да не би най-накрая да си решил да отговориш индиректно на въпроса "през коя година е никога според господин Акио Тойода?" Да не се окаже че и той е по-голям оптимист от мен по отношение на навлизане на електромобилите в световен мащаб?
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 2 седмици )
    Тротка, какви са плановете на Хюндай, на колко % продажби на електромобили залагат към 2030, знаеш ли? Я се по интересувай. :)
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ъхъ ъхъ ( преди 2 седмици )
    Първата снимка напомня на Jeep , иначе това черното отдолу изглежда мн. яко