IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Белгиец превърна Porsche 911 в Светкавицата Маккуин

Моделът GT3 RS струва 208 000 евро, не е ясно колко са платени за преработката

Белгиец похарчи 208 000 евро за Porsche и го превърна в перфектна реплика на Светкавицата Маккуин от франчайза „Cars“ (б.а. „Колите“). Помните филма, който побъркваше децата, особено малките момченца, в началото на века.

 
Маккуин


Не липсва нито един детайл, за да отдаде почит на колата, в която този фен се е „влюбил“ като малчуган. Практика е почитатели да пресъздават автомобили от прочути филми. А Светкавицата Маккуин (Lightning McQueen) е най-новата прищявка. 

Това бижу принадлежи на мъж на име Жул МакВес, който все още трябва да е доста млад, ако приемем, че през 2006 година е бил дете. Пък знае ли човек, и възрастни го гледаха това симпатично филмче.
 
 
Маккуин


Това е Porsche 911 GT3 RS във версията му от 2015 г., което вече се отличава с дивашки вид, придаден от хрилете на предните калници, в допълнение към изпъкналия спойлер от въглеродни влакна. Автомобилът е декориран в ефектна метална червена боя. Не е точната боя на филмовия герой, но в този тон се продаваха и малки реплики. Може би собственикът на това Porsche е имал едно от тях.
 
 
Маккуин


Върху тях Жул поставя голямото лого на Rusteze на предния капак, светкавицата с номер 95 отстрани, алюзии към Piston Cup на предните крила, номера и името на Маккуин на покрива, реклама на Rusteze отзад. Въобще, списъкът е пълен. 

Германската кола дори има красиви 20-цолови предни и 21-цолови задни едногайкови джанти, боядисани в метално червено и с външен профил в жълто-оранжев цвят, със същия надпис „Lightyear“ върху профила на гумата като главният герой на филма.
 
 
Маккуин


Никога не виждаме как изглежда Светкавицата Маккуин отвътре. Но белгиецът сигурно си го е представил и е създал пилотска кабина, както е поискал. Има двуместен интериор със седалки от въглеродни влакна и впечатляваща оранжева клетка за безопасност, GT3 RS бродерия на облегалки за глава, централна конзола, детайли на вратите, тапицерия на арматурното табло и волана и шевове на седалките, вратите и арматурното табло.
  


Маккуин


Цялата тази украса е върхът на черешката, но не трябва да забравяме, че това 2015 Porsche 911 GT3 RS има под задния си капак 4,0-литров атмосферен боксер двигател, способен да достигне 500 к.с. при 8250 об/мин. Това му позволява да вдигне от 0 до 100 км/ ч за 3,3 секунди и максимална скорост от 310 км/ч. Достатъчно, за да спечели Piston Cup.
 

0 от 500