IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата суперзвезда на тениса е фен на Ferrari и Alfa Romeo

Идолът на Италия държи в гаража си и коли на две чуждестранни марки (ВИДЕО)

Яник Синер поддържа непосилно темпо за опонентите си в света на тениса, като за съжаление от това си изпати и нашият Григор Димитров на финала в Маями. Скоростта на възхода на италианеца е достойна за Ferrari или Alfa Romeo. 

 
Синер


Автомобили, който тенисист номер 2 в света в класацията на ATP притежава или е тествал, оставайки силно впечатлен. Синер, също като наш Гришо, изглежда има страст към мощните двигатели, когато е зад волана. Яник демонстрира това при посещението си във Фиорано, дома на Ferrari, за специален тест. Визитата беше в средата на декември 2023 г. , малко след като спечели Купа „Дейвис“ с италианския национален отбор.

Тенисистът се забавляваше да кара синьо Ferrari Purosangue по пътищата около Маранело. Звярът се задвижва от 6,5-литров V12 двигател с атмосферно пълнене, способен да достави 725 к.с. мощност и 716 Нм максимален въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,3 секунди, докато спринтът до 200 км/ч отнема 10,6 секунди. Максимална скорост е малко над 310 км/ч. 



Синер също пробва  SF90 Spider Assetto Fiorano на пистата заедно с главния тест пилот Рафаеле Де Симоне. Автомобилът може да достигне мощност от 1000 к.с. благодарение на 4-литровия ендотермичен twin-turbo V8 двигател и 3 електрически мотора. Максималната скорост е забележителна - 340 км/ч.
 
Синер показа своята кола в социалните медии. Става въпрос за Alfa Romeo Stelvio Q4 Veloce. Има два вида двигатели, налични за този автомобил: турбо бензин с 280 к.с. и до турбо дизел с 210 к.с. Не е известно какъв е бил изборът на новия тенис терминатор. Автомобилът, оборудван с осемстепенна автоматична скоростна кутия, гарантира респектиращо представяне.


Синер


Alfa Romeo може да развие до 215 км/ч, като ускорява 0-100 км/ч за 6,6 секунди. Яник, който е роден в немскоговорящата част на Италия, е много привързан към този модел. В социалните мрежи той публикува няколко снимки, на които грижливо почиства колата си. 

Синер притежава не само Alfa Romeo Stelvio. Чуждестранните производители също са оценени от италианския тенисист. Така например изглежда, че след като е получил шофьорската си книжка, настоящият номер 2 в света си е купил Alpine. Не е известно каква е версията на A110.

Освен това италианският шампион се поглези и с Audi RS6. Неговият двигател V8 с мощност 600 к.с. ви позволява да развиете до 250 км/ч. Бързина и удобство - качества, високо оценени от новия идол на Италия.

 
 

0 от 500